Sport

Košarka, NCAA Final Four Detroit

NCAA Final Four: U finalu North Carolina i Michigan State

NCAA Final Four: U finalu North Carolina i Michigan State

Sveučilišni košarkaši North Caroline i Michigan Statea plasirali su se u finale NCAA Final Foura, koji se održava u Detroitu. Finalna utakmica igra se u ponedjeljak.

U polufinalnim ogledima nije bilo previše dramatike, pa je tako North Carolina pobijedila Villanovu 83-69, dok je Michigan State bio uspješniji u ogledu sa Connecticutom 82-73.

Bit će to ogled dvaju sveučilišta koja su u povijesti iznjedrila možda i dva najveća košarkaša svih vremena. S North Caroline je potekao Michael Jordan, dok je Magic Johnson prve košarkaške korake napravio u Michigan Stateu.

- Bilo je toliko loših vijesti u posljednje vrijeme, tako da mi ove pobjede, jako mnogo, strašno mnogo znače - rekao je Magic, koji je kroz cijelu sezonu pratio svoj Michigan.

Njegovo sveučilište će zaigrati prvu finalnu utakmicu nakon 2000. godine kada su osvojili drugi naslov NCAA prvaka u povijesti. Ovom prilikom su do finalne utakmice došli pobjedom protiv Connecticuta 82-73, a ovaj put je nešto rezerviraniji bio 23-godišnji Sarajlija Goran Suton koji je utakmicu završio sa 4 poena, ali i sedam skokova, dvije asistencije i ukradene lopte, te jednom blokadom.

Michigan su do pobjede vodili Raymar Morgan sa 18 poena i devet skokova, te Kalin Lucas sa 21 poenom i pet asistencija.

North Carolina je odigrala još jednu uvjerljivu utakmicu, a glavna rola je opet pripala sjajnom Tyleru Hansbroughu sa 18 poena i 11 skokova. No, statistički gledano čak je ispred njega bio Ty Lawson koji je ubacio 22 poena, te je imao sedam skokova i osam asistencija.

Utakmicu je prelomio šut za tri poena. North Carolina je gađala odličnih 50 posto (11-22), a Villanova iznimno slabo: 18 posto (pogodili su pet od čak 27 šuteva).

Final Four NCAA, polufinale:

Michigan State - Connecticut 82-73

North Carolina - Villanova 83-69


Reci što misliš!