Sport

Noogomet, Liga prvaka

Ronaldo odveo United u polufinale

Ronaldo odveo United u polufinale

Prekrasan gol Ronalda u 6. minuti odlučio polufinalsta

Nakon 2-2 u prvom susretu na Old Traffordu, branitelj naslova nogometne Lige prvaka, Manchester United, uspio je svladati Porto na njegovom terenu i približiti se obrani naslova.

Jedan bljesak ponajboljeg svjetskog igrača bio je dovoljan Manchesteru da postane prva engleska momčad koja je slavila na Portovom stadionu u Kupu/Ligi prvaka i treći put uđe u polufinale ovog natjecanja zaredom, što je ujedno i klupski rekord.

Nakon 2-2 u prvom susretu na Old Traffordu logično je bilo za očekivati da United krene napadački i to im se isplatilo već u 6. minuti. Cristiano Ronaldo je sa više od 30 metara postigao rijetko viđeni pogodak, svoj drugi ove sezone u Ligi prvaka i, kako se pokazalo, dovoljan za prolaz "crvenih vragova".

Od prve minute Englezi su zagospodarili terenom, a i nakon pogotka Ronalda Manchester je bio bolja momčad. Dobrih dvadesetak minuta trebalo je domaćinima da se oslobode pritiska i tek u 25. minuti prvi put su zaprijetili golu Van der Sara, ali je udarac Lisandra Lopeza sa 16 metara bio preslab. Najbolju priliku prvog dijela promašio je Nemanja Vidić, kada je u 44. minuti nakon kornera sa samo dva metra prebacio vrata.

Drugi dio protekao je u jalovoj inicijativi Porta koji nije uspio ozbiljnije zaprijetiti sve do 85. minute, kada je Lisandro sa 5-6 metara pucao ravno u vratara Manchestera.

Ovo je inače prvi poraz Porta u susretima s engleskim klubovima u Kupu/Ligi prvaka. U dosadašnjih 11 zabilježili su 5 pobjeda i 6 neodlučenih rezultata.

Liga prvaka, četvrtfinale, uzvratna utakmica:

Porto - Manchester United 0-1, prva utakmica 2-2 (Ronaldo 6)


Reci što misliš!