Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Manchester na Emiratesu predaje krunu?

Manchester na Emiratesu predaje krunu?

Polufinale Lige prvaka, utorak 20.45, HTV2

Londonski stadion Emirates ugostit će još jedan sraz koji se opisuje kao bitka za Englesku. Arsenal će pred svojom publikom pokušati zaustaviti Manchester United i prestići zaostatak od 1:0 iz prve utakmice, u kojoj su 'crveni vragovi' slavili pogotkom Johna O'Shea.

Na Old Traffordu je prvi polufinalni dvoboj između Manchestera i Arsenala završio 1:0. Fergusonova družina demonstrirala je u tih 90 minuta moć, no neefikasnost pojedinih igrača Manchestera te sjajan dan vratara 'topnika' Manuela Almunije spasili su neizvjesnost u uzvratu.

'U utorak nećemo pobijediti sa 11 igrača, nego sa 14. Zamjene su od krucijalne važnosti. Nije važno tko će početi, nego da svi budu fokusirani i da svojim kvalitetama pomognu momčadi da se plasira u finale', rekao je Wenger.

'Manchester je u prvom susretu bio puno opasniji i čvršći, a sada mi moramo ući u dvoboj oštrije te iskoristiti prednost domaćeg terena.'

Francuski stručnjak puno se pouzdaje u tradiciju, jer Arsenal otkad se preselio na Emirates nikad nije izgubio od Manchestera. Osim toga, londonska momčad je kod kuće protiv današnjih takmaca u 96 utakmica ostvarila 55 pobjeda, uz 17 remija te 24 poraza. Njihova 56. pobjeda bila bi im ujedno i 100. u europskim natjecanjima odnosno 50. u Ligi prvaka, a eventualnim trijumfom zaustavili bi i rekordni niz branitelja naslova koji je u 24 utakmice bez poraza.

U Manchesteru su uvjereni da će se berba trofeja nastaviti. U Engleskoj su blizu 18. titule, a u Europi im se smiješi novo finale.

'Važno je da nismo primili gol na Old Traffordu, a u Londonu ćemo zabiti. Poznajem ih dobro i nikako nas ne mogu iznenaditi. Kada smo koncentrirani, možemo sve napraviti', rekao je Alex Ferguson.

Treba spomenuti da su se ova dva kluba, otkad im na klupama sjede Wenger odnosno Ferguson, sučelili 38 puta, a tu je stanje izjednačeno, po 14 pobjeda sa svake strane uz 10 remija.

Što se tiče ozljeda, kod gostiju nema već dugo ozlijeđenog veznjaka Owena Hargreavesa, upitni su i braniči Patrice Evra te Wes Brown, dok bi Rio Ferdinand trebao istrčati i pomoći zadnjoj liniji da obrani prednost. Domaćin ima puno više problema, jer iz konkurencije su zbog ozljeda ispali braniči William Gallas i Gael Clichy, veznjak Tomaš Rosicky te napadač Eduardo, a liječnička služba će osposobiti Robina van Persieja.


Reci što misliš!