Sport

Nogomet, Premiership

Adebayor: Kazna zbog proslave gola je neumjerena

Adebayor: Kazna zbog proslave gola je neumjerena

Togoanski napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor komentirao je kaznu koju je dobio zbog nesportske proslave gola u utakmici protiv bivšeg kluba Arsenala.

Riječ je o utakmici 5. kola Premier lige igrane 12. rujna u kojoj je Manchester City kao domaćin pobijedio Arsenal 4-2, a Adebayor je tijekom dvoboja protiv svog bivšeg kluba izazvao dvije incidentne situacije.

Prva je bila namjerno gaženje nizozemskog napadača Arsenala Robina van Persieja kopačkom, radi čega je naknadno kažnjen s tri utakmice suspenzije, a druga je bila proslava gola pred Arsenalovim navijačima nakon nekih 100 metara sprinta preko cijele duljine travnjaka na suprotan kraj stadiona. Za taj je potez dobio kaznu od 25.000 funti, iako mu je prijetila suspenzija za dvije dodatne utakmice...

- Kaznili su me zato što sam proslavljao gol. Prihvatio sam tu kaznu, iako je smatram neumjerenom. No, sada moram zaboraviti na sve što se dogodilo i samo razmišljati o postizanju novih golova ''bez ikakvih problema'' – izjavio je Adebayor za The People.

Usto je 25-godišnji napadač dodao da bi razmislio kako bi proslavio pogodak u nekoj od sljedećih utakmica protiv Arsenala...

Reci što misliš!