Sport

FC Liverpool

Torres je radije igrao nego išao pod nož

Torres je radije igrao nego išao pod nož

- Hoće li on i Steven Gerrard ići na operaciju, odluka je koju vjerojatno nećemo donijeti na brzinu, kazao je trener Benitez

Menadžer Liverpoola Rafael Benitez podvlači da će njegov klub biti vrlo oprezan kada je u pitanju donošenje odluke o odlasku na operaciju dvojice najboljih igrača, kapetana Stevena Gerrarda i španjolskog napadača Fernanda Torresa.

Obojica se već neko vrijeme muče s ozljedom prepona. Gerrard zbog ozljede nije niti konkurirao za sastav koji je u srijedu odigrao tek 1-1 na gostovanju kod Lyona u 4. kolu Lige prvaka, dok je Torres bio na terenu, ali ga je ozljeda očevidno sputavala u njegovoj izvedbi...

Liverpool je, ipak, na Gerlandu bio nadomak uspjeha. Do 90. minute je vodio s 1-0, a onda je Argentinac Lisandro Lopez u posljednjoj minuti izjednačio na konačnih 1-1, čime je slavni engleski klub stigao nadomak eliminacije. Naime, Lyon ima 10 bodova na vrhu ljestvice, te je i matematički osigurao prolaz u osminu finala. Liverpool sada može preskočiti jedino drugoplasiranu Fiorentinu koja trenutačno ima čak pet bodova više. Liverpoolu ostaje da dobije naredne dvije utakmice (Debrecen u gostima, pa Fiorentina na Anfieldu), ali pritom mora pratiti ogled na Artemio Franchiju i navijati za Lyon.

- Fernando Torres je igrao s bolovima, a i nakon dvoboja je osjećao ozljedu s kojom se muči već nekoliko tjedana. I sam je isticao da će radije pričekati na razvoj događaja i pokušati riješiti svoje probleme bez operativnog zahvata, nego odmah ići na operaciju. Nakon dvoboja u Lyonu mi je rekao da se u određenim situacijama morao štedjeti zbog bolova - otkriva Benitez.

- Hoće li on i Steven Gerrard ići na operaciju, odluka je koju vjerojatno nećemo donijeti na brzinu. Moramo vidjeti kako se nose sa situacijom i da li se njihovo stanje popravlja, i u kojoj mjeri. Tek tada ćemo odlučiti o mogućoj operaciji za jednog ili drugog - dodaje Benitez.

Osvrnuo se još jednom i na utakmicu u Lyonu.

- Moramo bolje reagirati u situacijama kada imamo pobjedu u rukama i pokazati malo više iskustva. S druge strane, svi su igrači dali sve od sebe, učinili su koliko su i što su mogli kako bi osigurali pobjedu. To je ono pozitivno što nosimo iz Lyona.


Reci što misliš!