Sport

Košarka, EuroCup

Sagadin: Aris možemo dobiti samo momčadskom igrom

Sagadin: Aris možemo dobiti samo momčadskom igrom

Stipčević: Nadam se da će dvorana biti puna

Košarkaši Zadra u utorak 24. studenog zapičinju i drugo ovosezonsko natjecanje. Nakon natjecanja u regionalnoj NLB ligi, sutra u 19 sati započinje i ovosezonska europska avantura košarkaša Zadra.

Prvi gost u Krešinom domu grčka je momčad Aris BSA 2003 iz Soluna, stalni član velike četvorke grčke klupske košarke, momčad koja je na zadnjoj stepenici propustila ulazak u ovosezonsko izdanje Eurolige, izgubivši u kvalifikacijama od Maroussija.

Radi se o individualano vrlo jakoj momčadi u kojoj je čak devet vrhunskih igrača, ali trener Sagadin vidi način kako im se suprotstaviti i ostvariti prvu pobjedu u europskom natjecanju. Individualno će to biti vrlo teško, ali timski itekako moguće.

- Imaju visinu, imaju brzinu, imaju vrlo kvalitetne strance i iskusne grčke košarkaše. Mi ih moramo pristisnuti dobrom obranom, diktirati visok ritam, lomiti ih 35 minuta kako bismo ih na kraju slomili. Moramo zatvoriti njihovu vanjsku liniju na čelu s Dixonom koji je vrhunski šuter, te ostvariti prevagu u skoku koja bi mogla biti ključna, kaže Sagadin.

Poslušajte cijelo izlaganje Zmage Sagadina i Roka Stipčevića na današnjoj tiskovnoj konferenciji pred utakmicu s Arisom.

Momčad Arisa stiže u Zadar danas poslijepodne oko 15 sati, a prvi trening će imati večeras u 20 sati u Krešinom domu.

Utakmica počinje u utorak u 19 sati, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni SC Višnjik sutra od 9 sati ujutro.


Reci što misliš!