Sport

Košarka, EuroCup skupina C

Stipčević i Car: Bit će teško, ali nadamo se prvoj pobjedi

Stipčević i Car: Bit će teško, ali nadamo se prvoj pobjedi

Stipčević: Aris je glavni favorit naše skupine

U susretu prvog kola skupine "C" Eurokupa košarkaša u utorak će se u dvorani Krešimira Ćosića sastati Zadar i grčki Aris. Susret počinje u 19 sati. 

Samo ime Zadrovog sutrašnjeg protivnika iziskuje poštovanje. Momčad iz Soluna u svojim zlatnim vremenima harala je europskom košarkom. Ti slavni dani sada su iza njih, međutim, još uvijek je to protivnik  vrijedan maksimalnog uvažavanja. 

"Slažem se, radi se o odličnoj momčadi i po meni su oni glavni favoriti u ovoj našoj skupini. Na nama je da odigramo taj susret što bolje, odmah nakon završetka ogleda s FMP-om počeli smo s pripremama za taj susret i mislim da ćemo ga dočekati spremni" - kaže Rok Stipčević, razigravač Zadra.

Svog prvog protivnika u ovom natjecanju i Marko Car iznimno poštuje.

"Radi se o klubu koji je dao dva najbolja grčka igrača svih vremena Yannakisa i Gallisa, a i sada u njihovim redovima ima nekoliko grčkih reprezentativaca - Hatzivrettas, Dikoudis i Kakiouzis. Odlična su momčad i bit će to jedna neizvjesna utakmica".

I jedan i drugi nadaju se najboljem po Zadar, pobjedi iako su dobro svjesni da će se za pobjedu trebati itekako dobro namučiti.

"Svaki susret mi najozbiljnije dočekujemo pa tako i ovaj. Protivnik je odlična, provjerena europska momčad, pobjedu ne možemo obećati, ali dati ćemo sve za nju" - ponovno će Stipčević dok Marko Car dodaje. "Poginut ćemo na parketu za prvu pobjedu u Eurokupu i jasno, nadamo se slavlju. Do nje ćemo i doći ukoliko budemo na terenu sprovodili sve zamisli svoga trenera u djelo".

I za kraj Rok i Marko u jedan glas kazaše. 

"Želimo da naši navijači dođu u velikom broju i da atmosfera bude prava zadarska. Protivnik je atraktivan, a uz potporu navijača i nama će biti lakše igrati i doći do pobjede koju svi jako želimo".


Reci što misliš!