Sport

Košarka, Eurokup

Stipčević i Boisa: Pobjedom se oprostiti od Eurokupa

Stipčević i Boisa: Pobjedom se oprostiti od Eurokupa

Zadar - Siauliai, utorak 12. siječnja u 19 sati

Šesto, posljednje kolo Eurokupa košarkaša po skupinama bit će odigrano u utorak. Košarkaši Zadra u dvorani Krešimira Ćosića ugostit će litavski Siauliai, momčad kojoj ovaj susret isto kao i njima rezultatski ne donosi puno toga.

Obje momčadi  ovom utakmicom završavaju svoje igranje u ovom europskom natjecanju za ovu sezonu bez obzira na večerašnji ishod njihovog međusobnog dvoboja. U drugi krug idu Aris i Hapoel dok će Zadar po svemu sudeći biti treći a Sauliai četvrti u skupini.

Iako bez rezultatskog imperativa Zadrani se od Eurokupa i to pred svojim navijačima žele oprostiti pobjedom. Rok Stipčević.

„Iako susret o ničemu ne odlučuje mi ga želimo pobijediti. Svaki sportaš želi pobjedu pa tako i mi. Dobro znamo litavsku momčad, želimo se predstaviti u što boljem svjetlu kako bi došli do pobjede. Ne možemo garantirati da ćemo ju sigurno i ostvariti ali dat ćemo sve od sebe da tako i bude". 

Da im Sauliai, košarkaškim rječnikom leži, igrači Zmage Sagadina pokazali su i u prvom susretu ovih dvaju protivnika igranom u Litvi. Zadar je tada slavio rezultatom 95-91. Očekuje li i ovog puta susret na velik broj koševa?

„Neće sigurno biti tako puno koševa kao u našem prvom ogledu. Nadam se da ćemo mi biti učinkoviti i da ćemo njihov učinak svesti na što je moguće manje postignut broj koševa. Želimo se od svojih navijača oprostiti pobjedom u Eurokupu kada već nismo uspjeli izboriti drugi krug tog natjecanja", kaže Vladimer Boisa.

Susret između Zadra i Sauliai počinje u 19 sati dok u isto vrijeme u Jeruzalemu će se igrati ogled između Hapoela i Arisa.


Reci što misliš!