Sport

Košarka, NLB Liga

Navijači Tornada vraćeni s graničnog prijelaza Bajakovo

Navijači Tornada vraćeni s graničnog prijelaza Bajakovo

Tornado će utakmicu ipak pogledati na TV ekranima u Slavonskom Brodu, a ne u Pioniru

Skupini navijača košarkaškog kluba Zadar, njih četrdesetak, koji su su danas autobusom organizirano uputili u Beograd kako bi pratili derbi 18. kola regionalne NLB lige između košarkaša Partizana i Zadra, nije dopušten ulazak u Republiku Srbiju.

Informaciju kako skupina navijača Zadra dolazi na derbi u Beograd, u KK Partizan nije primljena s oduševljenjem, te je direktor Mlađan Šilobad izjavio kako se boji provokacija i nada da će im biti spriječen ulazak u dvoranu.

- Ne samo da nam je uskraćen ulazak u dvoranu, već nam nije dopušten ulazak u Republiku Srbiju. Nas četrdesetak pripadnika navijačke skupine Tornado, danas smo se autobusom uputili u Beograd kako bismo bodrili naše košarkaše, ali na graničnom prijelazu Bajakovo dočekale su nas jake snage srbijanskog MUP-a koji su nam priopćili kako nismo dobrodošli, te nam je u putovnice udaren biljeg takvog sadržaja i vraćeni smo u Hrvatsku, rekao nam je jedan od organizatora putovanja, Boro Marin.

- Na graničnom prijelazu zadržani smo sat i pol, prošli smo sve preglede, uključujući i alkotest, pretražili su nas do gola i sve smo uredno prošli. Ulaznice su nas čekale u Beogradu jer ih je jedan naš član dan ranije kupio za cijelu grupu. Napominjem da smo putovanje prijavili i hrvatskoj i srbijanskoj policiji te da nikakvog incidenta tijeom putovanja i boravka na granici nije bilo. Službeni razlog zbog kojega nismo pušteni u Republiku Srbiju, bilo je neposjedovanje tzv. "dnevne prometne dozvole" za prometovanje našeg autobusa na srijanskim prometnicama, razočaran je Marin.

- Pokušali smo pomoći našim košarkašima u važnoj utakmici i ponosni smo na to. Nisu nam dozvolili ulaz u Republiku Srbiju i sada se vraćamo prema Slavnoskom Brodu, gdje ćemo pokušati pronaći mjesto na kojem ćemo pogledati utakmicu i navijati za svoj klub, završio je Marin.


Reci što misliš!