Sport

Tenis

Henin: Odradila sam perfektan posao!

Henin: Odradila sam perfektan posao!

U finalu je vjerojatno očekuje najteži ispit, okršaj protiv prve svjetske igračice, braniteljice naslova i četverostruke pobjednice u Melbourneu, Amerikanke Serene Williams

Sjajna belgijska tenisačica Justine Henin tvrdi da je plasmanom u finale Australian Opena nadmašila vlastita očekivanja.

Henin se ove sezone vratila tenisu nakon 18-mjesečne stanke. Odluku o završetku karijere obznanila je uoči Roland Garrosa 2008. godine, a o povratku u rujnu prošle godine. Iako Henin to nije izravno priznala, sigurno da joj je dodatni poticaj bio i veličanstevni povratak njezine sunarodnjakinje Kim Clijsters, koja je prošle godine osvojila US Open, iako joj je to bio tek treći turnir nakon povratka.

Nešto slično napravila je i Henin. Prvi turnir odigrala je u Brisbaneu i odmah dogurala do finala u kojem je propustila dvije meč lopte protiv Clijsers. U Melbourneu je opet u finalu, a najbolju predstavu ponudila je u polufinalnom dvoboju protiv Kineskinje Jie Zheng, koju je deklasirala 6-1, 6-0 za samo 51 minutu igre.

- Plasman u Grand Slam finale stigao je za mene neočekivano rano. Trebalo je prebroditi puno stvari, kao recimo dosta izgubljene energije zadnjih tjedana. Nisam znala što mogu očekivati. Imala sam težak ždrijeb, Dementijevu u 2. kolu. Nastup na Grand Slam turniru uvijek je drukčiji od ostalih turnira i donosi pritisak već sam po sebi - komentirala je Henin.

U polufinalu je, logično, očekivala puno teži posao...

- Pretpostavljala sam da bi to mogao biti iznimno težak meč. Polufinale Grand Slama je uvijek takav, kada stigneš na samo jedan korak od finala. Posebno u mom slučaju. Jako me uzbuđivala pomisao da mogu zakoračiti u novi veliki finale u karijeri. Znala sam da moram biti jako oprezna. No, odradila sam perfektno svoj posao!

U finalu je vjerojatno očekuje najteži ispit, okršaj protiv prve svjetske igračice, braniteljice naslova i četverostruke pobjednice u Melbourneu, Amerikanke Serene Williams.

- Svježa sam i mentalno i emotivno. Bez obzira što mi je povratak tenisu uzeo dosta energije. Nije bilo lako igrati prve mečeve i opet se uhvatiti u koštac sa svime što tenis nosi. No, sada kad sam već izborila finale u Melbourneu, kada ne bih rekla da očekujem pobjedu, bila bi neiskrena. Očekuje me još samo jedan meč na turniru, naravno da ću dati sve od sebe - zaključila je 27-godišnja Belgijanka, koja će u subotu loviti svoj osmi Grand Slam naslov i drugi na Australian Openu.


Reci što misliš!