Sport

Košarka, NLB liga

Sve na ruku Zadru: Izgubili Hemofarm, Olimpija, Zvezda, Budućnost i Zagreb

Sve na ruku Zadru: Izgubili Hemofarm, Olimpija, Zvezda, Budućnost i Zagreb

Kolo kao naručeno za Zadar

Crno-bijeli su pregazili Budućnost, a Radnički zaustavio Olimpiju čime su pomogli Zagrebu i Zadru u utrci za Final Four NLB lige. Istovremeno, Široki je pred 2000 navijača Crvenu Zvezdu ostavio na -15.

 

Uz sjajnog Raduljicu koji je zaključio vrlo uspješan osobni tjedan, Jeremić je zabio 19 za FMP. Stefan Marković 18 i Milan Mačvan 17 bili su najbolji kod Hemofarma.

Ivan Grgat pružio je jednu od najboljih individualnih izvedbi ove sezone u NLB ligi. Centar Širokog Zvezdi je za 28 minuta zabio 31 poen, uz devet skokova i valorizaciju 41 i tako vodio svoju momčad do uvjerljive pobjede 95:80.

Nakon nekoliko utakmica slabije razine, na najvišu se vraća i Chester Mason kojeg su poen i asistencija dijelili od triple-doublea (9p, 10sk, 9as). Dvoznamenkasti su bili i Šime Špralja (15p), Siniša Štemberger (13p, 6as) i Ivan Ramljak (10p, 9sk). Nemanja Bjelica zabio je 27 za poražene.

I FMP pomogao

Gotovo jednako impresivan kao i Grgat bio je i 22-godišnji centar FMP-a Miroslav Raduljica. Hemofarmu je ukrcao 28 poena (13/14 iz igre) uz devet skokova za 34 minute u igri, a zabio je i polaganje za prelazak FMP-a u vodstvo 76:75. Nakon promašaja Gorana Jagodnika, vodstvo su s linije bacanja povećali Nemanja Protić i Mladen Jeremić (80:75), tako da je i Hemofarm na kraju morao priznati svoj osmi ovosezonski poraz (81:75).

Lijepu uslugu Zadru i Zagrebu CO u borbi za Final Four učinili su Partizan i Radnički. Branitelj naslova dopustio je Budućnosti tek 56 poena u Pioniru, a do pobjede su stigli s 18 poena Lestera McCalebba i 12 Branislava Đekića. Lanjski igrač Partizana Čedomir Vitkovac (13p) bio je najefikasniji kod poražene Budućnosti koja sada ima samo pobjedu više od Zadra.

Radnički je uspio skinuti još jedan veliki skalp i uzeti bodove Union Olimpiji. Pred 3500 gledatelja u Kragujevcu domaći su svladali euroligaša rezultatom 74:70, a posljednje nalete Pawela Kikowskog uspješno je s linije bacanja odbijao Vukašin Aleksić.

Playmaker Radničkog zabio je 16 poena i imao šest asistencija, dok je Dragan Milosavljević bio najefikasniji s 18 poena i sedam skokova. Matt Walsh zabio je 17 uz devet skokova za Olimpiju, Vlado Ilievski dodao je 16 uz pet asistencija.


Reci što misliš!