Sport

Nogomet, Premiership

Sjajna hrvatska akcija za pobjedu Spursa

Sjajna hrvatska akcija za pobjedu Spursa

U akciji za drugi gol sudjalovala sva tri Hrvata

Nogometaši Tottenhama pobijedili su Everton s 2-1 u 28. kolu engleske Premier lige uz sjajnu izvedbu trojice hrvatskih reprezentativaca.

Upravo je hrvatski trojac u sastavu Spursa kreirao, pokazalo se, pogodak koji je londonskom klubu donio pobjedu.

U 28. minuti je akciju na desnoj strani započeo Vedran Ćorluka, petom je vratio loptu Niki Kranjčaru, ovaj ju je gurnuo Luki Modriću koji je ušao metar-dva u kazneni prostor i prebacio vratara gostiju Tima Howarda. Lopta je okrznula gredu i ušla u mrežu.

Modriću je to drugi pogodak ove sezone u Premier ligi, a Kranjčaru već peta asistencija.

Prije toga je Tottenham u vodstvo u 11. minuti doveo Roman Pavljučenko nakon dodavanja Jermaina Defoea s desne strane. Everton je smanjio u 55. minuti kada je Ayegbeni Yakubu iskoristio gužvu u šesnaestercu. Luka Modrić je pokušao izbiti loptu, ali Yakubu je bio brži.

Gosti iz Liverpoola su gotovo cijelo vrijeme drugog poluvremena vršili pritisak na gol Gomesa, ali Spursi su se uspjeli obraniti. U samoj završnici je Kranjčar uputio sjajan udarac s 20-ak metara, ali je Howard obranio.

Tottenham je ovim trijumfom prekinuo niz od tri poraza od Evertona u Premiershipu, a ujedno se vratio i na četvrto mjesto ljestvice.

Premiership, 28. kolo:

Tottenham - Everton 2-1 (Pavljučenko 11, Modrić 28 / Yakubu 55)


Reci što misliš!