Sport

Hokej na ledu

Sportski podvig: Medveščak u polufinalu doigravanja EBEL lige

Sportski podvig: Medveščak u polufinalu doigravanja EBEL lige

Medvjedi čekaju pobjednika majstorice između KAC-a i Red Bulla

Hokejaši Medveščaka ostvarili su i četvrtu uzastopnu pobjedu u četvrtfinalnoj seriji doigravanja austrijske Ebel lige. U krcatom Domu sportova pobijedili su u šestoj utakmici Graz 99erse s 5-2 (2-1, 1-0, 2-1) i plasirali se u polufinale.

Graz je u osnovnom dijelu sezone bio na prvom mjestu, a Medveščak na osmom. Nakon što je austrijski klub poveo s 2-0 u četvrtfinalnoj seriji, vjerojatno niti najveći optimisti u redovima Medveščaka nisu mogli zamisliti scenarij koji se dogodio nakon toga. No, ''Medvjedi'' su s četiri uzastopne pobjede kreirali potpuni preokret, te trasirali put u polufinale s ukupnih 4-2 u pobjedama.

Ovo posljednjoj, ostvarenoj u veličanstvenoj atmosferi u Domu sportova, nitko ne može staviti niti najmanji prigovor, jer je Medveščak i rezultatski bio bolji u sve tri trećine.

Poveli su Zagrepčani već nakon tri minute igre, kada je Thomas Guidarelli ostao sam ispred gostujućeg vratara Charpentiera. Obrana Graza je zaspala, a Guidarelli je upisao svoj prvi pogodak na utakmici.

U 16. minuti zabio je i drugi, ukupno 12. ove sezone, i to s igračem manje! Ukrao je pločicu nakon bulija i u solo akciji opet razgalio krcati Dom sportova. No, u tom istom ''power-playu'' su gosti golom Orazea uspjeli smanjiti na 2-1 u 17. minuti.

Zagrepčani su opet podigli svoju prednost na dva gola razlike u 36. minuti. Sjajni Hecimovic je odigrao povratno za Macaulayja, koji je gromovitim udarcem s plave linije zabio gol za 3-1. Nadu je gostima vratio Jarrett pogotkom opet s igračem više, u 53. minuti.

Međutim, kada je Mike Ouellete, nepunih šest minuta prije kraja, poentirao za vodstvo Medveščaka 4-2, nadanja gostiju da mogu doći do pobjede koja bi ih održala u seriji potpuno se potonula. Najveće zasluge i za taj gol imao je Hecimovic, koji je snažnim šutom izbio palicu iz ruku gostujućeg vratara, a u nastavku akcije je oteo pločicu Austrijancima, još jednom šutirao, a nakon što je Charpentier samo kratko odbio pločicu, Ouellette ju je bez problema pospremio u mrežu. Isti je igrač u 59. minuti pogotkom u praznu mrežu postavio konačnih 5-2.

Medveščak još uvijek ne zna protivnika u polufinalu, budući da je momčad KAC-a u Klagenfurtu pobijedila Red Bull Sazburg s 5-3, te poravnala seriju na 3-3 u pobjedama. Još ranije su plasman u polufinale izborili Linz i Vienna Capitalsi.

EBEL liga, četvrtfinala serija doigravanja:

Medveščak - Graz 99ers 5-2 (2-1, 1-9, 2-1), u seriji 4-2

KAC - Red Bull Salzburg 5-3 (2-3, 2-0, 1-0), u seriji 3-3

Reci što misliš!