Sport

Nogomet, Prijateljska utakmica

Rakitić i Gabrić za pobjedu protiv Walesa

Rakitić i Gabrić za pobjedu protiv Walesa

Nogometna reprezentacija Hrvatske savladala je izabranu vrstu Walesa 2-0 u prijateljskoj utakmici kojoj je domaćin bio osječki Gradski vrt.

Izabranici Slavena Bilića slavili su dvama lijepim golovima, onim Ivana Rakitića iz 45. i Drage Gabrića iz 81. minute i tako nakon Austrije (pobjeda Hrvatske 1-0 u Klagenfurtu, op.a.) upisali i drugu pobjedu u samo pet dana.

Hrvatska nije pružila tako kvalitetnu igru, nije bila razigrana i dinamična kao protiv Austrije, ali je njena kvaliteta bila dovoljna za slavlje. U drugom poluvremenu “vatreni” su smanjili broj pogrešaka u igri i jače pritisnuli redove Walesa, ali ukupno su unatoč posjedu lopte od čak 60% uputili tek tri udarca u okvir gola.

Bio je Wales opasan u prvih pola sata, a u tom je periodu postigao i gol (u 24. minuti Edwards), ali je on opravdano poništen zbog zaleđa.

Ivan Rakitić doveo je Hrvatsku u vodstvo u posljednjim trenucima prvog poluvremena sjajnim udarcem s više od 20 metara u sami desni gornji kut velškog vratara Hennsseyja. Udarcu je prethodio Rakitićev dupli pas s Nikicom Jelavićem.

Hrvatska je pobjedu potvrdila golom Drage Gabrića, njegovim premijernim za “vatrene” u četvrtom nastupu. Zabio je igrač Trabzonspora nakon sjajnog proigravanja Modrića u prostor i sa nekih desetak metara udarcem u lijevi donji vratarov kut postavio konačan rezultat.

Prijateljska utakmica:

Hrvatska – Wales 2-0 (Rakitić 45, Gabrić 81)

Reci što misliš!