Sport

Košarka, Superliga doigravanje

Superliga: Popović i Lončar blizu eliminacije

Superliga: Popović i Lončar blizu eliminacije

Planinić zabio 14 koševa u pobjedi CSKA

Momčadi CSKA i Himkija napravile su novi korak ka plasmanu u finale doigravanja u ruskom košarkaškom prvenstvu.

Odigrane su druge utakmice polufinala u kojima su CSKA i Himki, baš kao i u prvim dvobojima, bili uspješni domaćini.

CSKA je svladao Dinamo s 85-60, a hrvatski reprezentativac Zoran Planinić odigrao je odlično u 27 minuta na parketu. S 14 poena bio je treći strijelac svoje momčadi. Više od njega postigli su Šiškauskas (17) i Langdon (15). Planinić je gađao 3-4 za dva poena, 1-2 za tricu i 5-10 iz slobodnih bacanja. Imao je šest asistencija i 3 skoka. 

Himki je poveo protiv UNIKS-a 2-0 u polufinalnoj seriji zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi 98-73. Zanimljivo da su gosti dobili prvo poluvrijeme s 51-49, no, pravi potop dogodio im se u trećoj četvrtini, u kojoj je bilo 32-7 za Himki.

Marko Popović odigrao je za goste 27 minuta i postigao 11 koševa, gađajući 1-6 dvice, 1-2 trice i 6-8 slobodna bacanja. Upisao je 5 asistencija i jedan skok. Krešimir Lončar je u više od 20 minuta na parketu prikupio 3 poena, dvije asistencije i dva skoka. Lončar nije pogodio niti jedan od pet šuteva za dva poena, tek jednu od dvije trice.

U Himkiju je najbolji strijelac bio Minard s 24 koša, a u UNIKS-u Zvarikin s 20 poena.

Serija se igra na tri pobjede, a domaćinstvo se sada seli kod slabije rangiranih momčadi, dakle, UNIKS-a i Dinama. Treće utakmice igraju se 27. svibnja. 

Ruska Superliga, polufinale doigravanja, druge utakmice:

CSKA – Dinamo 85-60 (2-0)

Himki – UNIKS 98-73 (2-0)

Reci što misliš!