Sport

Košarka, Superliga doigravanje

Popović i Lončar ponovo briljirali za izjednačenje serije

Popović i Lončar ponovo briljirali za izjednačenje serije

Košarkaši UNIKS-a pobijedili su kao domaćini u Kazanju momčad Himkija 65-53 u četvrtoj utakmici polufinala doigravanja u ruskom košarkaškom prvenstvu.

Najzaslužniji za drugu uzastopnu pobjedu UNIKS-a bili su opet hrvatski reprezentativci. Bek Marko Popović sa 17 koševa je bio najbolji strijelac utakmice, a s 14 koševa odmah do njega je bio centar Krešimir Lončar!

Vrlo slično je bilo i u prethodnoj utakmici, u kojoj je UNIKS slavio sa 84-72. Tada je Popović imao 19 poena i 10 asistencija, a Lončar 15 koševa i 6 skokova.

U četvrtom dvoboju je Popović do brojke od 17 koševa stigao uz šut 3-7 za dva poena, 2-3 za tricu i 5-6 iz slobodnih bacanja. Usto je imao i sedam asistencija! Lončar je, pak, gađao 4-7 dvice, a 2-3 iza crte od 6.25 metara za tri poena. Svom je učinku dodao 6 skokova.

Prema tome, sve četiri utakmice dobili su domaćini u ovoj seriji, a u odlučujućoj, petoj, prednost domaćeg terena imat će Himki. U finalu već čeka branitelj naslova, Planinićev CSKA, koji je s maksimalnih 3-0 dobio polufinalnu seriju protiv gradskog rivala Dinama. 

Ruska Superliga, četvrta utakmica polufinala doigravanja:

UNIKS – Himki 65-53 (2-2)


Reci što misliš!