Sport

Atletika, Dijamantna liga

Oslo: Blanka Vlašić prva s preskočenih 201 cm

Oslo: Blanka Vlašić prva s preskočenih 201 cm

Sandra Perković šesta

Nakon razočaravajućeg prošlotjednog nastupa u Ostravi, Blanka Vlašić u Oslu se vratila pobjedničkim navikama i visinama iznad dva metra.

Na trećem ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige najbolja hrvatska atletičarka preskočila je 2.01 metar što joj je bilo dovoljno za pobjedu.

Najveću je suparnicu očekivano imala u bivšoj svjetskoj doprvakinji Chaunte Howard Lowe koja je također preskočila 2.01, ali iz drugog pokušaja, za razliku od Blanke kojoj je to uspjelo isprva.

Splićanka je, podsjetimo, prošli tjedan na mitingu u Ostravi prekinula niz od 15 pobjeda. Zauzela je tek treće mjesto sa skromnih 1.92 m. No, na stadionu Bislett je to ponovno bila ona stara Blanka kakvu smo gledali posljednjih godina.

Iz prvih je pokušaja preskakala 1.85, 1.90, 1.94, 1.97 i pobjedničkih 2.01 nakon što na prethodnoj visini (1.99) nije izlazila na zaletište. Ni u jednom od tri pokušaja na 2.03 nije bila uspješna, baš kao ni Howard Lowe koja je prošli vikend u Cottbusu postavila novi američki rekord (2.04).

Dvostrukoj svjetskoj prvakinji je ovo bila četvrta pobjeda na tradicionalnom mitingu u Oslu, te ukupno 89. natjecanje u karijeri na kojem je letjela iznad dva metra. Trijumfom u norveškoj prijestolnici učvrstila se u vodstvu u Dijamantnoj utrci. Uz pobjedu u Dohi prošli mjesec, sada na kontu ima maksimalnih osam bodova. 

Hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je šesto mjesto u bacanju diska na trećem ovogodišnjem mitingu iz serije Dijamantne lige.

Mlada, uskoro 20-godišnja Zagrepčanka nije u norveškoj prijestolnici bila na svojoj uobičajenoj razini. Bacila je disk 59.71 metar što joj nije bilo dovoljno za jedno od prva tri mjesta koja donose bodove u Dijamantnoj utrci. Sandra je tako ostala na jednom osvojenom bodu iz Dohe gdje je osvojila treće mjesto.

Europska juniorska prvakinja je u Oslu imala još dva ispravna hica u kojima je njezin diske letio do 56.48 i 46.26 m. Bilo je to prvo ovogodišnje natjecanje na kojem nije uspjela prebaciti 60 metara.

IAAF Dijamantna liga (Oslo), skok u vis, atletičarke:

1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.01

2. Chaunte Howard Lowe (SAD) 2.01

3. Lavern Spencer (SL) 1.94

bacanje diska, atletičarke:

1. Nadine Müller (Njem) 63.93

2. Zaneta Glanc (Polj) 62.16

3. Aretha Thurmond (SAD) 61.80

...

6. Sandra Perković (Hrv) 59.71

 


Reci što misliš!