Sport

Nogomet, SP 2010.

SP, Maradona: Razočaran sam do bola!

SP, Maradona: Razočaran sam do bola!

Izbornika argentinskih nogometaša Diega Maradonu četvrtfinalni je brodolom u Cape Townu protiv Njemačke očito pokolebao oko nastavka izborničkog posla.

- Ne znam što mi slijedi. Moram najprije porazgovarati s članovima obitelji i sa samim nogometašima – rekao je Maradona nakon utakmice u kojoj je njegova momčad nastradala izgubivši 4-0.

- Preplavila me velika tuga, veća nego na dan kad sam se oprostio od nogometa. Od ovog bi mi poraza lakše bilo podnijeti udarac Mohammada Allija.

- Polagali smo velike nade uoči ove utakmice, mislili da ćemo pobijediti Njemačku. Razočaran sam do bola, kao što sam bio nakon našeg ispadanja 1982. godine na Mundijalu u Španjolskoj. Ostao sam jednostavno bez energije. Nisam razmišljao dosad o povlačenju s čela reprezentacije. Sad više ne znam. Mogu ja otići i sutra, no dobro... Mislim da je dobro da smo svima pokazali da možemo igrati dobro, bez straha ili brige. Nogomet je igra koja služi zadovoljavanju publike. Argentina uvijek mora igrati lijepo i tražiti pobjedu, drukčije mi ne možemo - dodao je razočarani Maradona nastavivši:

- Njemačka je odigrala dobru utakmicu. Dobro su nas proučili. Sve se promijenilo nakon prvog gola, što je njima olakšalo situaciju.

- Želim zahvaliti svim mojim igračima i svim ljudima koji su bili uz nas. San se nije ostvario, ali mi smo uživali u putovanju koje nas je vratilo natrag sve do korijena argentinskog nogometa.

- Messi nije zabio na cijelom turniru? Svejedno je igrao sjajno Svjetsko prvenstvo. Vidjeti ga kako plače u svačionici bilo je užasno. Mogu samo reći da su svi oni koji su tvrdili da se ne daje dovoljno u argentinskom dresu - glupani.

Ovaj je poraz inače drugi najgori za "gauče" u povijesti Svjetskih prvenstava. Teže su izgubili samo 1958. u Švedskoj, kada ih je sa 6-1 deklasirala Čehoslovačka u posljednjoj utakmici skupine. Jednako su uvjerljivo pak Argentinci izgubili 1974. u Njemačkoj, gdje ih je s 4-0 razbila Nizozemska, kasniji svjetski doprvak.

Pogodak koji je Maradoninoj momčadi Thomas Müller zabio za 1-0 u trećoj minuti najbrži je gol koji su Argentinci primili u mundijalskoj povijesti.

Od 1970. godine i tadašnjega svjetskog prvaka Brazila na meksičkom Mundijalu, nije bilo momčadi koja je na završnom turniru zabila četiri ili više golova u najmanje trima utakmicama. "Elfu" je to u Južnoj Africi uspjelo protiv Australije (4-0), Engleske (4-1) i Argentine (4-0).


Reci što misliš!