Sport

Atletika

Dijamantna liga: Nova Blankina pobjeda

Dijamantna liga: Nova Blankina pobjeda

Sjajna Blanka Vlašić okončala je neporažena nastupe u Dijamantnoj ligi ove sezone u skoku u vis. U sedmom, na finalu u Bruxellesu, upisala je i sedmu pobjedu.

Splićanka je do maksimalnog broja bodova (32) stigla zahvaljujući preskočenoj visini od dva metra iz drugog pokušaja. Prethodno je preskakala 1.80, 1.86, 1.92 i 1.95 iz prvog pokušaja, a 1.98 iz drugog. Nakon što je s preskočena dva metra osigurala novu pobjedu, Blanka je pokušala tri puta svladati letvicu i na visini od 204 centimetra, čime bi izjednačila rekord mitinga koji još od 1985. godine drži Bugarka Stefka Kostadinova, inače i vlasnica aktualnog svjetskog rekorda (2.09), no, nije uspjela.

Blanka Vlašić jedina je atletičarka/atletičar koja je ove sezone u Dijamantnoj ligi upisala sedam pobjeda, odnosno, ostvarila stopostotni učinak. Drugo mjesto ua Memorijalu Van Dammea osvojila je Antonietta Di Martino s visinom od 1.98 metara, a ujedno je osvojila i drugo mjesto u ukupnom poretku s četiri boda, odnosno 28 manje od najbolje hrvatske sportašice! Treća na ovome mitingu (1.98) i u ukupnom poretku (3) je Šveđanka Emma Green, vlasnica srebrne medalje na ljetošnjem Europskom prvenestvu u Barceloni na kojem je također trijumfirala Blanka Vlašić.

Dodajmo da je na mitingu u Bruxellesu skakala i mlada hrvatska atletičarka Ana Šimić. Preskočila je 1.80 iz prvog pokušaja, ali je rušila sva tri puta na 1.83, te je osvojila osmo mjesto.

Dijamantna liga, finale u Bruxellesu, skok u vis (ž):

 

1. Vlašić (Hrv) 2.00

2. Di Martino (Ita) 1.98

3. Green (Šve) 1.98

...

8. Šimić (Hrv) 1.80

 

Ukupni poredak:

 

1. Vlašić (Hrv) 32

2. Di Martino (Ita) 4

3. Green (Šve) 3

...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.