Sport

Nogomet, Liga prvaka skupina

Leo Messi zabio dva, asistirao i promašio penal

Leo Messi zabio dva, asistirao i promašio penal

Kopenhagen u posljednjim inutama do tri boda protiv Rubina

Momčad Barcelone isprala je gorak okus nakon domaćeg subotnjeg poraza od Herculesa 2-0 u Primeri, te se pred navijačima na Camp Nouu iskupila pobjedom protiv Panathinaikosa 4-1 na startu nove sezone u Ligi prvaka.

Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi, koji je prošle sezone bio i najbolji strijelac Lige prvaka s 8 pogodaka, bio je središnja figura i u ovoj utakmici, koja je krenula šokantno za domaćine, nakon što je Sidney Govou pobjegao Abidalu po desnoj strani, te iz blizine svladao Valdesa u 20. minuti.

No, Barcelonini navijači vrlo brzo su osjećaj nevjerice zamijenili zadovoljstvom, jer je na scenu stupio Messi već dvije minute kasnije. Odlično ga je proigrao Xavi, a Messi je podignuo loptu iznad Panathinaikosov vratara Tzorvasa u mrežu. U 33. minuti, domaćin je poveo. Xavi je izveo korner s desne strane, Busquets je glavom prenio loptu do Davida Ville, a bivši Valencijin napadač i učinkoviti španjolski reprezentativac ''otvorio je račun'' i zabio prvi gol za Barçu u Ligi prvaka.

U 45. minuti, Messi zabija svoj drugi, te ukupno treći gol španjolskog prvaka. I to kakav! Izmijenio je čak dva dupla pasa, prvo s Busquetsom, a onda i Pedrom Rodriguezom, a potom manirom rasnog strijelca još jednom matirao gostujućeg vratara.

U 55. minuti Messi je dobio priliku za hat-trick iz penala, koji je sam izborio. No, pucao je dosta loše, pa je Tzorvas pročitao njegovu namjeru i dobro se bacio u lijevu stranu.

U 78. minuti, lopta se nakon Messijevog udarca odbila od jedne vratnice, pa od druge, da bi je na kraju Pedro gurnuo u mrežu. I na kraju, u 93. minuti, nova minijatura Messija, koji je krasno pronašao utrčalog Alvesa koji se upisao u strijelce.

Sve u svemu, odlična predstava Barcelone, poglavito Lea Messija, a Panathinaikos je ostao na jednom jedinom šutu na gol u cijeloj utakmici, iz kojeg je postigao i vodeći pogotak.

U drugoj utakmici 1. kola C skupine, Kopenhagen je kao domaćin pobijedio Rubin iz Kazanja 1-0, a pogodak je glavom nakon slobodnog udarca postigao N'Doye u 87. minuti. 

Liga prvaka, skupina D, 1. kolo:

Barcelona – Panathinaikos 5-1 (Messi 22, 45, Villa 33, Pedro Rodriguez 78, Alves 90+3 / Govou 20)

Kopenhagen – Rubin 1-0 ( N'Doye 87)

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.