Sport

Nogomet

Srna: Pobjedom u Izraelu kupili smo mir

Srna: Pobjedom u Izraelu kupili smo mir

Kapetan se vraća u kadar

Nakon odsluženja kazne protiv Izraela, u momčad će se sutra protiv Norveške na Maksimiru vratiti i kapetan Darijo Srna. S obzirom na nedostatak Olića, Rakitića, Petrića, Jelavića i Lovrena, izbornik je sretan jer može računati na njegove usluge.

"S obzirom na način na koji smo se pripremali tjedan dana i na način na koji smo pristupili utakmici, mogu reći da sam računao na pozitivan rezultat protiv Izraela. Žao mi je jedino što nisam igrao, potrudit ću se da nikada više ne dobijem dva žuta kartona pred tako bitnu utakmicu", rekao je kapetan koji se danas obratio novinarima u Čatežu.

"To je bila utakmica u kojoj su bili bitni bodovi i mi smo ih osvojili. Kupili smo mirnoću sljedećih mjesec dana, a možda i pola godine. Dobili smo vrijeme da ispravimo neke greške koje su postojale. Izrael je jako dobra domaćinska momčad koja je u zadnjih deset godina na svom stadionu izgubila samo tri puta. Dva od ta tri smo ih mi pobijedili. Zaslužuju respekt", dodao je Srna.

Sutra je već na redu Norveška. Ne igra se za bodove, ali bi bilo dobro zadržati pobjednički ritam.

"Ja sam naravno željan igre i nisam ispuhan pobjedom u Izraelu jer tamo nisam igrao. No, radi se o utakmici protiv odlične momčadi, a mi igramo na domaćem stadionu. Nema više kritika u novinama, što nas, naravno, veseli. Mi samo želimo igrati nogomet kao protiv Grčke u drugom poluvremenu. Želimo biti strpljivi, stvarati prilike i, naravno, na kraju ih realizirati", zaključuje kapetan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.