Sport

Košarka

Popović solidan u domaćem porazu Unicsa

Popović solidan u domaćem porazu Unicsa

Prošlog vikenda počela je nova sezona ruske Superlige čije će prvo kolo potrajati sve do sutra i utakmice Eniseja i Kimhija

Nakon razočaranja u euroligaškim kvalifikacijama Uniks Kazan otvorio je rusku Superligu večerašnjim domaćim porazom.

Spartak St. Petersburg do vrijedne pobjede stigao je odličnom drugom četvrtinom u kojoj je domaćina ostavio na - 12. Stizali su Marko Popović i suigrači pa posljednju četvrtinu proveli u potpunoj neizvjesnosti.

Uniks se posljednji put do pola koša spustio minutu prije kraja ali Spartak je sve do konačnih 91:94, svaki puta uspješno odgovarao. Pop je s 11 poena bio jedan od tek trojice dvoznamenkastih u Kazanovom dresu. Terrell Layday ubacio je 26 a Macej Lampe 11 koševa.

Puno ljepše trežnjenje od europskog neuspjeha imali su košarkaši Triumfa koji su u nedjelju na domaćem parketu svladali Samaru. Nakon prošlotjedne katastrofe protiv Lugana, Valdemaras Homičius i njegovi igrači skupili su glave te slavili 73:68. Kuban Lokomotiv protiv Nižnji Novgoroda s pobjedom  72:56 bio je nešto uvjerljiviji.

Dan prije sezonu je otvorio moskovski derb, u kojemu je branitelj naslova CSKA kod Dinama slavio s laganih + 18 (63:81). Već na poluvremenu Vujoševićeva škvadra imala je velikih 19 poena prednosti, da bi ih bez problema sačuvala do kraja. Dmitri Sokolov predvodio je CSKA s 20 poena, Boban Marijanović sakupio 14 uz osam skokova a Jamont Gordon dodao 13. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.