Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Hoeneß: Lakić nije Džekina zamjena, Mandžukićem sam vrlo zadovoljan

Hoeneß: Lakić nije Džekina zamjena, Mandžukićem sam vrlo zadovoljan

Vrlo se pohvalno o hrvatskim nogometašima, članovima njegova kluba, izrazio sportski direktor Dieter Hoeneß u razgovoru za službene Wolfsburgove internetske stranice.

Mariju Mandžukiću u četvrtak je pridodan Srđan Lakić, međutim, Kaiserslauternov napadač u klub će stići tek u ljetnim mjesecima budući da je njegov transfer dogovoren za nadolazeću sezonu.

O njegovom dolasku u klub, Hoeneß je rekao:

- Igrače uopće ne bi bilo teško dovesti da ste spremni platiti astronomske iznose. Mi u Wolfsburgu to nismo. Iako smo prodajom Edina Džeke zaradili dobar novac, nismo ga spremni baciti kroz prozor. Sretni smo što smo uspjeli dovesti Srđana Lakića, napadača sjajne kvalitete koji nam i karakterno odgovara.

Je li postojala opcija dovođenja Lakića u siječnju?

- Naravno da smo željeli dovesti ga već sada u zimi, no u toj ideji nismo se uspjeli dogovoriti s Kaiserslauternom. Pregovori su se odužili, ali u pozitivnoj, fer atmosferi. Mogu shvatiti i Stefana Kuntza, za Kaiserslautern je Lakić svojevrsna polica životnoga osiguranja. Sretni smo što smo uspjeli realizirati transfer i zbog toga što konkurencija u poslu nije bila mala. Još se jednom pokazalo da nije lako dovesti igrača u siječnju, klubovima se nije lako odreći svojih nositelja igre.

Je li Srđan Lakić službeni nasljednik Edina Džeke?

- Ne, ne radi se o tome. Cilj je bio, i još uvijek jest, pronaći pojačanje za ofenzivnu igru, ali i raspodijeliti odgovornost na više igrača. Zadaća nam je oformiti igru u kojoj će napad biti teško čitljiv. U prvom dijelu prvenstva dokazalo se da su nam samo napadači postizali pogotke i zato nismo tražili igrača koji će zamijeniti Edina Džeku. Tražili smo klasičnu "devetku", igrača koji ide prema naprijed, obavlja prljav posao, koji ima jak udarac i dobro igra glavom.

Znači li to da klub momčad i dalje biti aktivan u ovom prijelaznom roku?

- I dalje gledamo kako pojačati momčad i zato će još u ovom prijelaznom roku u klub stići jedan ili dvojica igrača. Nije tajna da tražimo napadački orijentiranog nogometaša koji će moći igrati i prema natrag. Nema to nikakve veze s Marijem Mandžukićem. Baš suprotno: Po meni je on odigrao ogromnu ulogu u pobjedi kod Mainza (1-0 u posljednjem, 19. kolu, op.a.). Način na koji je radio i kako se "trgao" za suigrače, baš na takav način želimo oformiti momčad za budućnost. Baš te kvalitete, prikazane u nekoliko posljednjih utakmica, moraju nam biti obrazac kako igrati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.