Sport

Tenis

Federer: Zbilja nema potrebe otpisivati me

Federer: Zbilja nema potrebe otpisivati me

Švicarski tenisač Roger Federer, drugi igrač na svijetu, idućeg će tjedna prvi put zaigrati na ATP turniru nakon što je na Australian Openu igrao polufinale i bio poražen od budućeg pobjednika Novaka Đokovića.

Isto tako, Federer je u nedjelju obavio prvu konferenciju za novinare nakon spomenutog poraza od igrača koji ga sve više stišće na ATP ljestvici.

Osim priče da se "dobro osjeća i da je dobro trenirao", te da misli kako je "jedan od favorita za naslov u Dubaiju", Federer je govorio i o sljedećem:

- U posljednje vrijeme se sve češće piše o mom padu - rekao je tenisač koji će za šest mjeseci proslaviti jubilarni 30. rođendan.

- Nije mi jasno gdje postoji povod za to. No, ne obazirem se na takve napise jer ja tako ne gledam na stvar. Otpisivali su razni mediji i Rafaela Nadala, pa je on osvojio tri Grand Slam turnira u godini.

Vratio se Federer mislima i na Australian Open, jer su ti napisi o njegovom spuštanju s trona imali veze i sa neosvajanjem te Grand Slam krune.

- Bio je to turnir gdje je mnogo tenisača igralo na vrhunskoj razini. Đoković je igrao sjajno, ali je odlično igrao i Murray, pa nije osvojio. Odličan je bio i Nadal, no njega je omela ozljeda u svemu. I ja sam bio odličan, no u današnje vrijeme biti odličan ne znači automatski osvajati sve moguće naslove - završio je Federer.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.