Sport

Nogomet, Škotski Premiership

Jelavić: Odigrali smo baš loše. Svi!

Jelavić: Odigrali smo baš loše. Svi!

Nikica Jelavić sada zna što znači izgubiti Old Firm. Osjetio je svo razočaranje u klubu zbog podbačaja Glasgow Rangersa prilikom nedjeljnog gostovanja na Celtic Parku.

Nogometaši Celtica pobijedili su u derbiju 27. kola škotske Premier lige 3-0, dok je hrvatski nogometaš pretrpio prvi poraz u dresu Rangersa protiv mrskog rivala.

- Sve je sad loše i katastrofalno, kao što bi sve bilo divno i krasno da smo pobijedili. Tako je to u nogometu. Ništa, treba ići dalje, popraviti dojam čim prije - rekao je 25-godišnji centarfor za Totalsport.

- U klubu su opravdano razočarani jer smo pali bez ispaljenog metka. Igrali smo baš loše i Celtic nas je razbio. Kao da se nismo trudili dovoljno, kao da smo se preplašili...

Kako je to zapravo izgledalo na travnjaku?

- Presudile su naše izravne pogreške iz kojih smo dobili dva gola. S druge opet strane, mi nismo došli ni do jedne prave šanse. Kad smo počeli igrati malo ofenzivnije u drugom poluvremenu, imali smo nekoliko poluprilika, od kojih i ja par glavom.

U kojem ste segmentu igre zakazali? U čemu su to protivnici ostvarili tako značajnu prednost?

- Nametnuli su nam svoj ritam. Postavili su se baš šefovski, dominantno. Mi jednostavno nismo reagirali, nismo im odgovorili dovoljno agresivno. Nismo uspijevali sačuvati loptu, odlučnošću iznuditi koji prekršaj. Prvi ja. Mislim da nam je to najviše nedostajalo.

- Osobno sam svo vrijeme bio usamljen između dvojice njihovih snažnih stopera i teško sam dolazio do ono malo lopti što mi je došlo. No, ne treba individualizirati odgovornost. Krivi smo jednako svi, od prvog do zadnjeg.

Najavljujući utakmicu izjavili ste da vam se čini kako su Rangersi bolja momčad jer da imaju veću individualnu kvalitetu. Jeste li se nakon ovoga pokolebali?

- Derbiji su uvijek neizvjesni, neizvjesni u smislu da nikad ne znate kako će završiti. Odigrao sam dosad dva Old Firma: kod kuće 2-2 u Kupu i sada ovaj prvenstveni. Premda su nas sada razbili i dalje mislim da nisu bolja momčad. Prvi dio sezone mi smo pobjeđivali dok su oni kiksali. Sada je situacija obrnuta. Oni su se digli, a mi smo pali. Mislim da će do samog kraja prvenstva biti vrlo zanimljivo i izjednačeno.

Trener Walter Smith izjavio je da ste baš na ovoj utakmici osjetili posljedice dugog neigranja u vidu zamora. Recite sami kako ste se osjećali?

- Očekivao sam da će se tako nešto dogoditi. Odigrao sam nekoliko utakmica dobro na svježinu i svo vrijeme znao da jedna manja kriza, zamor materijala ili umor, kako god hoćete, mora doći. Prečesto sam kroz karijeru bio ozlijeđen da ne bih znao što me čeka. (smijeh.)

Rekao je Jelavić da se vrlo ugodno osjeća u najvećemu škotskom gradu.

- U svakom sam pogledu prezadovoljan. Volio bih samo da nije tako hladno, ali tu se ništa ne da učiniti. Sutra mi dolaze supruga i djeca nakon što su kraće vrijeme bili kod kuće, pa će biti bolje. Kuhinja? Uglavnom sam na domaćoj, hrvatskoj hrani. Kada sam sam, najčešće odem u goste kod Saše Papca. Tamo se jede baš kao da smo kod kuće.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.