Sport

Košarka, EuroCup

Cedevita izborila četvrtfinale EuroCupa

Cedevita izborila četvrtfinale EuroCupa

U pitanju je bila utakmica 5. kola u I skupini, u kojoj je pobjeda Cedeviti osiguravala plasman među 8 najboljih. Do pobjede su košarkaši Aleksandra Petrovića i stigli, ali uz puno muke i nervoze.

Koliko su tvrde i teške bile ruke Cedevitinih košarkaša, najbolje pokazuje podatak da su promašili čak 17 od 28 slobodnih bacanja! Imali su domaćini i 16 izgubljenih lopti (samo 3 osvojene), ali ih sve to nije koštalo poraza. Pobjeda je time vrjednija...

Cedevita je odlično počela utakmicu i povela sa 9-0. Gosti su prve poena ubacili tek u 4. minuti. Nakon time-outa se gosti vraćaju i smanjuju na 9-7. Cedevita se opet odlijepila na 21-12, ali je prva četvrtina završila sa samo pola koša prednosti za domaćina (25-24). U drugom periodu su gosti gotovo cijelo vrijeme imali rezultatsku prednost, a najveću s 8 koševa (36-44). Serijom 6-0 prije odmora su Zagrepčani smanjili zaostatak na poluvremenu na minus 2 (42-44).

Tricom Vedrana Princa u 26. minuti, Cedevita je opet preuzela vodstvo 48-47, te ga do kraja utakmice više nije ispuštala.  No, dramatika nije izostala. Zagrepčani su početkom četvrte četvrtine imali 9 koševa prednosti, ali se Hemofarm vratio i ugrozio pobjedu Cedevite u završnici. Doduše, Zagrepčani su u posljednju minutu ušli sa plus 5, ali je Jeremić poentirao za 72-69.

Damjan Rudež je nakon toga nepravilno vodio loptu, ali je Marino Baždarić ukrao loptu gostima. Bracey Wright je potom promašio oba slobodna bacanja. Abdul Hamid je s dva pogođena bacanja smanjio na 72-71. Marino Baždarić je prilikom posljednjeg napada Cedevite pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja za 73-71, ali gosti nisu izgradili dobar zadnji napad. Abdul Hamid je šutirao preko ruke, ali njegova lopta nije niti došla do obruča. Prigrabio ju je Baždarić i tu je priči bio kraj...

Dontaye Draper je s 15 koševa, 5 skokova, 7 asistencija i 9 iznuđenih prekršaja bio prvo ime Cedevite. Najviše je koševa, 17, za domaću momčad postigao Corsley Edwards. Za dalekometne pogotke raspoložen je bio Vedran Princ, pogodio je 4 od 6 trica, ukupno 14 njegovih koševa. Najbolji skakač u Cedeviti bio je Marino Baždarić s 8 uhvaćenih lopti, imao je isto toliko i poena.

Kod gostiju je Jeremić postigao 15 koševa, a Pavković 14, dok je Božović uz 9 poena imao čak 13 skokova.

Eurocup, 5. kolo I skupine:

Cedevita – Hemofarm 73-71

Gran Canaria – UNIKS (21-30)

Redoslijed: 1. UNIKS 4-0 (-1), 2. Cedevita 3-2, 3. Gran Canaria 1-3 (-1), 4. Hemofarm 1-4


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.