Sport

Skijanje

Slalom u Kranjskoj Gori: Axel Bäck vodi, Ivica 12.

Slalom u Kranjskoj Gori: Axel Bäck vodi, Ivica 12.

Slovenska Kranjska Gora je ove nedjelje domaćin pretposljednjem slalomu sezone Svjetskog kupa skijaša, a nakon prve vožnje vodi švedski skijaš Axel Bäck.

Trasu na prvoj vožnji je postavio Ante Kostelić i ispostavilo se da je mnogima postavio, kao i obično, zamke na stazi, a na jednoj od njih se "uhvatio" i Jean-Baptiste Grange. Francuski skijaš je najveći rival Ivici Kosteliću u borbi za vrh slalomskog redoslijeda, a s obzirom da je Grange zapeo za jedna vrata, ostat će sasvim sigurno bez nastupa u drugom laufu, ali i bez bodova. Još se čeka službeno izvješće o njegovom nastupu.

Zbog toga se trenutačno 12. mjesto Ivice Kostelića čini mnogo boljim no inače. Kostelić bi time mogao povećati prednost u odnosu na Grangea, ali isto tako, Šveđanin Andre Myhrer može smanjiti minus za hrvatskim skijašem. Myhrer je trenutačno treći sa samo dvije stotinke zaostatka za vodećim Bäckom. Drugi je Talijan Manfred Mölgg sa samo jednom stotinkom minusa za Bäckom.

O izjednačenosti prve vožnje govori i podatak da je petnaest najboljih ugurano unutar jedne sekunde.

Recimo da je drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim sa zaostatkom od 3.47 sekunde zauzeo 39. mjesto nakon prve vožnje.

SK, slalom u Kranjskoj Gori:

1. Axel Bäck (Šve) 53.70

2. Manfred Mölgg (Ita) +0.01

3. Andre Myhrer (Šve) +0.02

4. Steve Missilier (Fra) +0.21

5. Mario Matt (Aut) +0.23

...

12. Ivica Kostelić (Hrv) +0.65

...

49. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.47

...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.