Sport

Košarka, A1 Liga

Pobjedom nad Kvarnerom Borik osigurao Ligu za prvaka!

Pobjedom nad Kvarnerom Borik osigurao Ligu za prvaka!

Petar Marić bio je najbolji u redovima Borika sa 27 koševa

Po prvi put nakon sezone 2006/07 košarkaši Borika vraćaju se u Ligu za prvaka! Matematički su osigurali nastup u elitnom hrvatskom košarkaškom razredu večerašnjom pobjedom nad Kvarnerom rezultatom 97-82.

Raspoloženi tandem Petani - Čakarun već je u startu utakmice pokazao da košarkaše Borika u ovom susretu zanima isključivo pobjeda. Serijom sjajnih napadačkih akcija dovode svoju momčad na velikih 20-7 već u šestoj minuti susreta, a najatraktivnijim potezom na utakmici Marić postavlja rezultat na do tada najveće vodstvo 24-9 (+15).

Serijom Poščića i Juge gosti su na odmor otišli s ipak nešto pristojnijim zaostatkom, 26-18.

Da se gosti u potpunosti ne vrate u igru početkom druge četvrtine pobrinuo se Marić sa osam uzastopnih poena, a kad mu se priključio i Škifić, odvode Borik na sada već ogromnih 42-23. No ni to nije bilo dovoljno Plantakovim momcima, pa su košem Pešuta nakon skoka u napadu poveli s rekordnih +23 (52-29) u 18. minuti. Uslijedila je serija slobodnih bacanja s obje strane, što su gosti za nijansu bolje iskoristili i smanjili rezultat na još uvijek velikih 55-34 za Borik na isteku prvog poluvremena.

Tako veliko vodstvo moralo je rezultirati dozom opuštanja kod igrača Borika početkom treće četvrtine, no srećom njihovi protivnici to ne znaju najbolje iskoristiti, tako da su se u dva navrata približili tek na -17 koševima Juge i Puljka.

Sredinom četvrtine Puntamičani se ipak bude, te izvrsnim rolama Mrkića, Škifića i Pešuta krajem četvrtine dolaze do rezultata 79-56. U dresu Kvarnera jedini su u tom periodu prijetili Zoran Pehar i Hrvoje Puljko.

Posljednja četvrtina protekla je u „revijalnom tonu". Obrane kao da su se isključile, a napadi su djelovali neobvezno, tako da su koševi „pljuštali" s obje strane, što se nije naročito osjetilo na prednosti koju su košarkaši Nevena Plantaka stvorili u prvih 30 minuta igre. Krajem utakmice Plantak je dao prigodu svim igračima koji su se našli u zapisniku i slavlje je moglo započeti.

Nakon što je sirena oglasila kraj susreta, igrači Borika potrčali su na centar te pjesmom proslavili plasman u Ligu za prvaka podignuvši pritom svog trenera na ruke visoko u zrak.

Petar Marić bio je najbolji u redovima Borika sa 27 koševa, a veći dio postigao je u prvom poluvremenu dok se rezultat još lomio. Tome je nadodao još 7 skokova i 3 ukradene lopte, što mu je donijelo ukupnu valorizaciju 35! U redovima Kvarnera najbolji je bio Hrvoje Puljko sa 29 ubačaja.

KK Borik-Puntamika - KK Kvarner 2010 97-82 (26-18, 29-16, 24-22, 18-26)

KK Borik-Puntamika: Mikulić, Mrkić 10, Marić 27, Čakarun 13, Ružić 8, Pešut 9, Petani 7, Škifić 14, Marin, Jurjević 5, Grabovac, Šarlija 4.

KK Kvarner 2010: Pervan, Gaćeša 3, Puljko 29, Wisseh 8, Surina, Jugo 9, Maruna 3, Pehar 13, Mažar, Poščić 9, Filipović 6, Boban 2.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.