Sport

WTA Indian Wells

WTA Indian Wells, kvalifikacije: Nakon Martić, ispala i Lučić

WTA Indian Wells, kvalifikacije: Nakon Martić, ispala i Lučić

Hrvatski tenis neće imati niti jednu predstavnicu u glavnom ždrijebu velikog WTA Premier Mandatory turnira u Indian Wellsu.

Dvije naše tenisačice, Petra Martić i Mirjana Lučić, zaigrale su u kvalifikacijama. Obje su prošle 1. kolo, ali su zapele u drugoj rundi.

Podsjećamo, 14. nositeljicu i 95. igračicu svijeta Petru Martić pobijedila je osma, Čehinja Lucie Hradecka (86. WTA), 6-4, 6-3 nakon jednog sata i 17 minuta igre. Bio je to njihov treći meč i druga pobjeda Hradecke.

Loše je 20-godišnja Hrvatica započela meč. Izgubila je prva dva servis-gema i propustila četiri break-lopte u prvom Hradecke, koja je povela s 3-0 uz dva breaka prednosti. Martić je nadoknadila jedan, ali to nije bilo dovoljno. U drugom setu je Hradecka povela s 3-1, Martić se vratila na 3-3, ali je izgubila zadnja tri gema u meču. Podatak da je Martić pet puta izgubila svoj servis u meču, uz 8 dvostrukih pogrešaka koje je napravila, dovoljno sugerira da se naša predstavnica nije dobro osjećala na svom početnom udarcu.

Bolja od 28-godišnje Mirjane Lučić, 97. igračice u svjetskom poretku, bila je 19-godišnja Japanka Misaki Doi 6-2, 6-2 nakon točno jednog sata igre. Lučić je pet puta izgubila svoj servis u meču.

Bio je to prvi dvoboj ovih tenisačica. Misaki Doi na WTA ljestvici drži 119. mjesto.

WTA Indian Wells, kvalifikacije, 2. kolo:

Doi - Lučić (16) 6-2, 6-2

Hradecka (8) - Martić (14) 6-4, 6-3


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.