Sport

Nogomet, Liga prvaka

Gavranović i dva puta Farfan za Schalkeovo četvrtfinale

Gavranović i dva puta Farfan za Schalkeovo četvrtfinale

Nogometaši Schalkea igrat će među posljednjih osam u Ligi prvaka. Proboj u elitu prestižnog klupskog natjecanja klub iz Gelsenkirchena ostvario je protiv Valencije.

Nakon španjolskih 1-1 iz prvog ogleda osmine finala, njemački Bundesligaš svladao je svoje goste 3-1 u uzvratnoj utakmici, a gol odluke postigao je švicarski Hrvat Mario Gavranović. Na najbolji je mogući način potencijalni hrvatski reprezentativac tako obilježio svoju debitantsku utakmicu u najjačem klupskom europskom natjecanju i to nakon što je pogodio za prvo vodstvo Schalkea u oba ogleda protiv Valencije.

Igrala se 52. minuta susreta kada je Jefferson Farfan, strijelac izjednačujućeg gola za Schalke i konačnog za 3-1, ponovno testirao spremnost Vicentea Guaite na vratima gostujuće momčadi. Guaita je njegov udarac i obranio nakon čega je na loptu natrčao Gavranović i u padu je od jedne vratnice odbio u drugu, a potom se ona otkotrljala iza gol-crte.

A, sve je za Valenciju krenulo na najbolji mogući način. Ubačaj Mehmeta Topala s lijeve strane doslovce je u glavu pogodio Ricarda Costu u 17. minuti. Bez ikakvog trzaja glavom portugalskog braniča lopta se našla iza leđa Manuela Neuera.

U 40. minuti Farfan je prvi puta konkretno zabljesnuo. Prekršaj u zoni udarca izborio je Gavranović, a Farfan iz slobodnog udarca prebacio živi zid Valencijinih nogometaša i smjestio loptu pod gredu za 1-1 i moguće produžetke. Dodatno vrijeme otklonio je Gavranović svojim prvijencem, a sve zaokružio još jednom Farfan u četvrtoj minuti sudačke nadoknade vremena kada je iz trke prebacio istrčalog Guaitu.

U prilikama izjednačenoj utakmici Valencia je bolje kontrolirala loptu (58-42), međutim, ono najvažnije propustila napraviti. Prvi gostujući poraz u sezoni koštao ih je i ispadanja iz Lige prvaka.

Dodajmo da je Gavranović odigrao svih 90 minuta utakmice i da je uz postignuti pogodak još dva puta pogodio vratnicu. Pred kraj utakmice gotovo s polovice igrališta.

Liga prvaka, uzvratna utakmica osmine finala:

Schalke - Valencia 3-1 (Farfan 17, 90+4, Gavranović 52 / Costa 17), prva utakmica 1-1


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.