Sport

Taekwondo

Taekwondo: Zadranima tri medalje na Dalmacija kupu

Taekwondo: Zadranima tri medalje na Dalmacija kupu

U Splitu je u organizaciji TK Marijan održan Drugi Dalmacija kup na kojem je nastupilo 308 natjecatelja, među kojima je bilo i osam članova Taekwondo kluba Zadar.

Zadrani, koji su nastupili prvi put, su najmlađi natjecatelji u kategoriji mlađi kadeti (9 - 11 godina) i to su Karla Klasić (- 33 kg) koja je osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

Roko Lisica (- 33 kg) također je uzeo treće mjesto i brončanu medalju. Za prvi put pokazali su veliku želju za sportskom borbom i u budućnosti se od njih može očekivati puno više.

U kadetima (od 12 do 14 godina) nastupili su:

Lucian Jerak (- 33 kg) i ispao u prvom kolu, Kristijan Jerak (-33 kg), također je ispao u prvom kolu.

Blizanci ovaj put nisu uspjeli otići daleko, iako su prikazali lijepe borbe, tako da će čekati drugu prigodu. Kristianu i Lucianu je ovo prvi nastup u starijoj kategoriji gdje se udara i u glavu.

Mirko Ivan Čolina (- 45 kg) ovaj put nije prošao dalje od četvrtfinala iako je mogao bolje.

Nora Bradica (- 44 kg) također nije prošla dalje, dok je Tonka Uskok (-51 kg) također izgubila u prvom kolu. 

U juniorskoj konkurenciji Toni Pastuović (- 68 kg) osvojio je treće mjesto te se okitio brončanom kolajnom, a mogao je i bolje proći.

- Osobno možemo biti zadovoljni ostvarenim i prikazanim borbama naših natjecatelja, tim više kada znamo da se dosta njih natječe prvi put tada je zadovoljstvo više - kazala nam je trenerica Ana Smolić.  


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.