Sport

Košarka, Liga za prvaka

Liga za prvaka: U prvom kolu Zadar sa Zagrebom, a Borik sa Cibonom

Liga za prvaka: U prvom kolu Zadar sa Zagrebom, a Borik sa Cibonom

Gradski derbi susreti na rasporedu su 9. travnja na Višnjiku, te 3. svibnja u Jazinama

Nakon debakla u NLB ligi, košarkaši Zadra mirno se mogu posvetiti obvezama u domaćem prvenstvu i odigrati ga potpuno rasterećeno, s obzirom da plasman u NLB ligu ionako ne mogu izboriti.

Borik, s druge strane, Ligu za prvaka dočekuje u potpuno drukčijem raspoloženju jer su je izborili maestralnom igrom u A1 ligi kad su Jazine učinili gotovo neosvojivom tvrđavom.

Prvo kolo Lige za prvaka, 19. ožujka, Boriku će donijeti susret s aktualnim prvakom države, Cibonom, u legendarnoj zadarskoj dvorani. Zadrani će se pak zaputiti prema Zagrebu kako bi odigrali dvoboj s najbolje plasiranom hrvatskom momčadi u ovogodišnjem izdanju NLB lige, Zagrebom.

I drugo kolo Zadranima donosi put u Zagreb, no ovaj put na noge Ciboni, dok će Borik opet u Jazinama ugostiti Cedevitu trenera Ace Petrovića.

Gradski derbi susreti na rasporedu su 9. travnja na Višnjiku, te 3. svibnja u Jazinama.

Napomenimo i kako je sportski direktor Zadra, Branko Skroče, najavio da će Zadar u domaćem prvenstvu nastupiti bez dvojice Amerikanaca kojima se sprema sporazumni raskid suradnje, s obzirom da su ocijenjeni prevelikim financijskim teretom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.