Sport

Nogomet, Reprezentacije

Srbija bez Vidića protiv Sjeverne Irske i Estonije?

Srbija bez Vidića protiv Sjeverne Irske i Estonije?

U kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2012. protiv Sjeverne Irske i Estonije srpska reprezentacija će vjerojatno igrati bez svoga ponajboljeg igrača Nemanje Vidića (29).

Srpski izbornik Vladimir Petrović Pižon razgovarao je u nedjelju s kapetanom Manchester Uniteda koji će do daljnjega ostati u klubu na terapijama ozlijeđenog mišića lista i neće se pojaviti u ponedjeljak na okupljanju nacionalne momčadi. Ostavljena je mogućnost da se Vidić naknadno priključi suigračima ukoliko mu stanje bude bolje, ali takva opcija nije previše realna.

Vidić je zadobio ozljedu u pobjedi svoje momčadi protiv Arsenala (2-0) u četvrtfinalu FA Cupa prošli vikend. Nakon toga je propustio dvoboje protiv Marseillea u Ligi prvaka i Boltona u Premierligi.

Dodatni problem za Srbiju je i ozljeda prepona Birminghamova napadača Nikole Žigića čiji je nastup u predstojećim kvalifikacijskim dvobojima također upitan.

Srbija u okviru skupine C 25. ožujka igra protiv Sjeverne Irske u Beogradu, a četiri dana kasnije gostuje u Estoniji. Srbi su nakon četiri odigrane utakmice na petom mjestu u skupini sa samo četiri boda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.