Sport

Košarka, Euroliga

Euroliga: Barać najbolji igrač i strijelac u pobjedi Caja Laborala

Euroliga: Barać najbolji igrač i strijelac u pobjedi Caja Laborala

Caja Laboral pobijedila je kao domaćin izraelski Maccabi sa 76-70 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici košarkaške Eurolige. Prvo ime pobjedničke momčadi bio je hrvatski reprezentativni centar Stanko Barać.

Odigrao je Barać nepune 23 minute, te je sa 17 koševa bio prvi strijelac svoje momčadi. Gađao je 6-8 za dva poena, 1-1 za tricu i 2-4 iz slobodnih bacanja. Usto je imao i 6 skokova. Zaradio je valorizacijski indeks 19, najbolji u svojoj momčadi. Uz njega, u domaćoj momčadi istaknuli su se i David Logan sa 14 poena i 5 asistencija, te bosansko-hercegovački reprezentativac Mirza Teletović, koji je u gotovo 39 minuta igre postigao 12 koševa, te dodao čak 11 skokova.

U Maccabiju je odlično odigrao Richard Hendrix, upisao je čak 16 skokova (sedam u napadu) i jednako toliko poena, za valorizacijski indeks 28.

Domaćini su pogodili čak 13 trica iz 26 pokušaja za odličniih 50%, dok su gosti u tom segmentu imali samo 17% (3 od 17). To, i razlika u asistencijama (17-8) bila je prevaga na stranu domaćina.

Inače, domaćini su u 11. minuti vodili s 29-14, na poluvremenu sa 46-32, ali su Izraelci početkom zadnje četvrtine spustili zaostatak na -4. Ipak, momčad iz Vitorije se opet uspjela odlijepiti i bez problema privesti utakmicu kraju.

Caja Laboral je povela s 1-0, novi susret u seriji s mogućih pet susreta na rasporedu je u četvrtak, opet u Vitoriji.

Euroliga, četvrtfinale, prve utakmice:

Caja Laboral - Macabi 76-70


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.