Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Car: "Pokazati ćemo što možemo"

Car:

U utakmici Lige za prvaka Zadar je uvjerljivo slavio na gostovanju kod Cibone, ponajviše zahvaljujući sjajnom Marku Caru

Marko Car bio je najbolji igrač Zadra u velikoj pobjedi protiv Cibone. Ostvario je valoarizaciju 40, dok je cijela momčad Cibone skupila 41.

"Dobro se osjećam na parketu, tu sam među starijim igračima, danas smo trebali jednu dobru partiju da nam sezona ne krene u krivom smjeru, trebali smo pobjedu i ja sam dao sve od sebe, ove brojke ništa ne znače."

Car se tokom sezone nametnuo kao vođa ove momčadi, igrajući na obje bekovske pozicije.

"Podjednako dobro se osjećam i na playu i na dvojci, s obzirom na to da sam dobar dio sezone dok je Vladović bio ozlijeđen igrao playa i nije mi problem igrati ni na jednoj ni na drugoj poziciji."

Nakon ovako uvjerljive pobjede protiv Cibone, postavlja se pitanje koliko može Zadar.

"Mislim da može puno, vrijeme je da pokažemo što možemo, imamo puno mladih igrača koji se moraju isprofilirati, sad im je prava prilika za to. Danas su pokazali u kojem smjeru trebaju ići i nadam se da će tako nastaviti."

Osvrnuo se i na prošlu utakmicu protiv Zagreba te na predstojeću protiv Zaboka.

"Žao nam je radi prošle utakmice u kojoj smo imali 10 razlike, ali smo nažalost u jednom trenutku pali. Dobiti Cibonu na njihovom parketu je uvijek teško i danas smo pokazali da možemo igrati s najboljima. Zabok je na papiru lakši protivnik od Cibone, ali nismo u situaciji da možemo okarakterizirati protivnika laganim pa ćemo toj utakmici pristupiti ozbiljno, bez podcijenjivanja i onda će kvaliteta doć do izražaja."

Ivanov: Nema opuštanja

Slične dojmove imao je i Ive Ivanov.

"Odlična utakmica, od početka smo krenuli kako smo se dogovorili, nije nam se ponovilo ono što nam se dogodilo protiv Zagreba, ovaj put smo igrali svih 40 minuta. Cibona je u svojim problemima, mi smo to iskoristili i na kraju zasluženo pobijedili."

Ova pobjeda je definitvno vratila u život Zadar koji se suočava sa sličnim problemima kao i Cibona.

"Imamo i mi svojih problema, ali nakon ove pobjede smo živnuli i slijede nam utakmice A-1 lige protiv Zaboka, Alkara i Borika. Ne smijemo se opustiti, moramo ući u utakmicu kao i danas, pobijediti i dogurati što dalje."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.