Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Pino Grdović: Momčad je u uzlaznoj putanji

Pino Grdović: Momčad je u uzlaznoj putanji

Polovičnim je učinkom KK Zadar krenuo u novo izdanje A-1 Lige za prvaka. Dvije je utakmice hrvatski doprvak odigrao u Zagrebu, protiv "Mrava" je upisao poraz u samoj završnici, dok je protiv Cibone uz briljantnu igru upisao pobjedu.

Trener košarkaša Zadra, Pino Grdović, osvrnuo se danas još jednom na veliku gostujuću pobjedu nad Cibonom, koju je njegova momčad ostvarila sa 23 koša viška. 

- Izrazito sam zadovoljan pobjedom i ponašanjem igrača na utakmici, jer odradili su sve ono što se prethodno dogovorili. Ova pobjeda je sigurno rezultat rada na treninzima. Za razliku od susreta sa Zagrebom, kontrolirali smo cijeli tijek utakmice. Momčad je evidentno u uzlaznoj putanji što se tiče forme i sad spremno čekamo sljedeću utakmicu.

U posljednjih nekoliko utakmica Grdoviću se često spočitavalo kako nema povjerenja u mlade igrače, s obzirom da nisu igrali onoliko koliko su igrali kod njegovih prethodnika. No Grdović za to ima spremno objašnjenje:

- Bilan je svoje minute mora izboriti na treningu, isto kao i Batur. Oni su mladi i imaju pravo na greške, ali na treningu se moraju dokazivati. Ahmetbašić na svakom treningu daje 100% i zato je dobio minutažu protiv Cibone. Bilan, Batur, Marčinković i Olivari su svakako veliki potencijali, a igrati će onoliko koliko se pokažu na treningu. Olivari je tako dao i više nego što sam od njega očekivao, pa je zato i nešto više igrao.

"Ne vjerujem da bi Pino Gjergja uzimao provizije"

- Ja osobno nikad nisam bio umješan u poslove s provizijama, ali mnogo se o tome priča i moguće je da se to događa, ne samo u košarci, već generalno u sportu. No, teško mi je osobno povjerovati da bi takva igračka veličina kao što je Pino Gjergja mogao to učiniti - kazao je Grdović na temu koja je posljednje vrijeme okupirala medijski prostor. Radi se naravno o bivšem direktora kluba o kojem se špekulira kako je s igračima potpisivao višestruke ugovore kako bi tim putem od njih "prikupljao" provizije.

Ponovno je proteklih dana aktualna postala financijska situacija kluba, za koju se već odavno zna kako je daleko od idealne. No trener Zadra, ponudio tračak optimizma:

- Grad Zadar i uprava kluba rade maksimalno na rješavanju tih problema. Već su izvijestili mene i sportskog direktora Skroču kako je jedan dio problema već riješen, a nadamo se kako će do kraja sezone biti riješena glavnina financijskih dubioza.

Za kraj, trener se osvrnuo i na utakmicu koja Zadru tek slijedi, a to je dvoboj sa Zabokom, koji je na rasporedu u petak:

- Radi se o momčadi koja ima trenerski kontinuitet, no u utakmici s njima ne bi smjeli imati problema. Favoriti smo i ne bježimo od toga, iako su se oni u svojoj utakmici sa Zagrebom držali u igri gotovo do kraja susreta. Ako u susret uđemo kao protiv Cibone, i ne podcijenimo protivnika, sigurno ćemo slaviti.

Napomenimo kako su se kod Ivana Batura ponovno pojavili određeni zdravstveni problemi o kojima bi se nešto više trebalo saznati tokom popodneva, kada mu je zakazan novi liječnički pregled.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.