Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Brandon Brown: Moramo pokazati svoju dominaciju

Brandon Brown: Moramo pokazati svoju dominaciju

Zadar i Zabok i lani su se dvaput susreli u Ligi za prvaka, a Zadar je slavio u oba susreta

U susret srazu između Zadra i Zaboka, koji je na rasporedu večeras u 20:00 sati u Krešinom domu, porazgovarali smo s ponajboljim igračem Zadra u posljednjih nekoliko utakmica, Brandonom Brownom.

U prilog tezi da je upravo on ponajbolji igrač Zadra ide i podatak da Brown nakon dva odigrana kola prvi strijelac A1 Lige za prvaka, sa 23 koša u prosjeku. Naravno, samo dvije odigrane utakmice ne mogu dati potpunu sliku, no u posljednje vrijeme je više nego očito da je Brown postao prva napadačka opcija kluba s Višnjika.

Istaknuo je Brown kako je Zadar izraziti favorit, no za pobjedu će biti potrebno odigrati usredotočeno svih 40 minuta:

- Nisam upoznat s igračima Zaboka, ali znam da će biti silno motivirani u susretu s momčadi kao što je Zadar. Moramo ostati usredotočeni na utakmicu svih 40 minuta i nipošto ih ne smijemo podcijeniti.

Potrebno je odmah u početku pokazati tko je "gazda" na Višnjiku:

- Najvažniji dio utakmice biti će prvih 10 minuta, kada moramo pokazati i sebi i njima da smo bolja momčad, jer ako im ostavimo samo tračak nade da se mogu s nama nadigravati, oni će to iskoristiti. Zato moramo odmah ispočetka pokazati svoju dominaciju - poručuje Brown.

Zadar i Zabok i lani su se dvaput susreli u Ligi za prvaka, a Zadar je slavio u oba susreta. U Krešinom domu Zabok je doživio težak poraz 98-58 uz odličnu igru Stipčevića, Perića i Šarlije, koji ove sezone ne "stanuju" na Višnjiku. U uzvratu odigranom u Zaboku, Perić, Stipčević i Car odveli su Zadar do pobjede 82-96.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.