Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Zadar uvjerljiv protiv Zaboka

Zadar uvjerljiv protiv Zaboka

Mirza Ahmetbašić je na svom debiju pred domaćom publikom ugradio 8 koševa u pobjedu Zadra, te je ostavio više no dobar dojam.

Pred tek nešto više od 300 gledatelja u Krešinom domu, košarkaši Zadra večeras su upisali očekivanu pobjedu nad Zabokom rezultatom 92-61 premda su igrali tek s "pola gasa".

Prva četvrtina protekla je u znaku tricaškog obračuna (obje su momčadi ukupno pogodile 8 trica), u kojem je Zabok imao nešto više sreće, te je zahvaljujući dvije trice postignute sa preko 10 metara (Krajačić i Smajlagić), na dvije minute odmora otišao s izjednačenim rezultatom 21-21.

Unatoč najavama agresivne igre i uspostavljanja dominacije, Zadrani su u utakmicu ušli blijedo i nemotivirano, a sličnim se ritmom nastavilo i u drugoj četvrtini. Tek ulaskom Mirze Ahmetbašića u 14. minuti, Zadar malo dobiva na prodornosti i agresivnosti, pa čak i atraktivnosti.

Pino Grdović: Imali smo pravi pristup, kakav smo pokazivali i na treninzima. Baš zato smo bili bolji u svim segmentima igre, što mi je omogućilo da u igru stavim i najmlađe igrače koji su u potpunosti opravdali povjerenje.

Dragutin Črnjević: Čestitam domaćinu na uvjerljivoj pobjedi, Mi nismo imali nikakav odgovor na njihovu agresivnu igru, a podatak o omjeru skokova (41-24 u korist Zadra) otkriva razloge našem porazu.

Prvo je Mirza postigao tricu za vodstvo Zadra od okruglih 10 razlike (36-26) u petoj minuti, a pred sam kraj poluvremena je vrhunskom asistencijom preko pola terena poslužio Browna za polaganje, kojim je Zadar otišao na +15 (47-32) nakon 20 minuta igre.

Nakon tri minute igre u nastavku, Zadar dolazi prvi put do vodstva od 20 razlike košem Cara. Dobra obrambena igra Zadra, nakon ulaska Mira Bilana, ne dopušta košarkašima Zaboka koš iz igre sve do osme minute treće četvrtine, kada Smajlagić pogađa tricu za 58-38. Ipak, na odmor pred posljednju četvrtinu se odlazi rezultatom 64-42 zahvaljujući trici Cara s istekom 30. minute.  

U posljednoj četvrtini, Zadar je samo nastavio "odrađivati posao", pa tako njegova prednost konstantno raste unatoč tome što je trener Grdović već tada u igru uveo igrače koji inače nisu uživali pretjerano povjerenje trenera ove sezone, kao što su Ramljak i Vlaić.

Završila je utakmica visokom pobjedom Zadra 92-61, iako je ostao dojam da Zadar nije igrao ni blizu svog maksimuma. Car je postigao 16, Vladović 14, a Marčinković i Bilan po 13 koševa, dok je Mirza Ahmetbašić na svom debiju pred domaćom publikom ugradio 8 koševa u pobjedu Zadra, te je ostavio više no dobar dojam.

KK Zadar - KK Zabok  (21-21, 26-11, 17-10, 28-19)

KK Zadar: Car 16, Vladović 14, Batur, Ahmetbašić 8, Ramljak 2, Dundović, Marčinković 13, Olivari 1, Ivanov 11, Brown 10, Bilan 13, Vlaić 4.

KK Zabok: Pešut 2, Rogić 5, Janković 5, Lež 13, Peklarić, Krajačić 6, Crnjević 2, Perinčić 5, Stojković 2, Lozančić 5, Smajlagić 9, Kraljević 7.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.