Sport

El Clasico

Smiješe se četiri "el clasica" u 18 dana!

Smiješe se četiri

Vrlo je izgledno da će dva najjača španjolska nogometna kluba, Barcelona i Real Madrid, od 16. travnja do 3. svibnja odmjeriti snage čak četiri puta.

Po svemu sudeći, pred najvećim rivalima španjolskog nogometa su dani za povijest, odnosno čak četiri ''el clasica'' u razmaku od samo 18 dana!

Naime, i Real Madrid i Barcelona su praktički već u prvim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka osigurali prolaz u polufinale, a ždrijeb je htio da u toj fazi međusobno odmjere snage.

Podsjećamo, Real Madrid je u utorak na stadionu Santiago Bernabeu svladao Tottenham s 4-0.

- Ostvarili smo veliki rezultat, ali ne smijemo podcijeniti Tottenham - rekao je nakon utakmice Cristiano Ronaldo, strijelac četvrtog pogotka za ''kraljevski klub''.

Barcelona je dan kasnije na svom Nou Campu deklasirala Šahtar s 5-1.

- Ostalo je još 90 minuta u Donjecku i moramo biti oprezni. Ako u uzvratu brzo zabijemo gol, onda smo mirni - rekao je Gerard Pique.

Iako iz oba španjolska kluba stižu kurtoazne izjave kako ''još ništa nije gotovo'', svima je jasno da bi se trebalo dogoditi čudo da bilo koji od dva španjolska predstavnika ne uđe u polufinale.
Prema tome, 16. travnja u 22 sata, na redu je prvi od serije ''clasica'', u Madridu, u sklopu 32. kola Primere. Četiri dana kasnije, 20. travnja, Barcelona i Real Madrid sastat će se na Mestalli u Valenciji u finalu Kupa kralja, s početkom u 21.30 sati.

Ne bude li senzacije, 27. travnja slijedi novi okršaj u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka u Madridu, a uzvrat je 3. svibnja na Nou Campu.

Spektakl je zajamčen...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.