Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Furiozna treća četvrtina dovoljna za pobjedu Zadra nad Borikom

Furiozna treća četvrtina dovoljna za pobjedu Zadra nad Borikom

Treća četvrtina, u kojoj je odlučen pobjednik, završila je rezultatom 26-9 za Zadar

Punih 40 minuta kontrolirali su Zadrani tijek gradskog derbija. Njihova pobjeda ni u jednom trenutku nija bila upitna, a presudila je treća četvrtina u kojoj su Puntamičanima dopustili svega 9 koševa, a postigli 26.

Zadrani su, poučeni porazom od Borika u predsezoni, u utakmicu ušli izrazito agresivno i motivirano. U 4 minute napravili su seriju 6-0, na što Plantak odgovara minutom odmora.

Odmah po nastavku igre, Zadrani dolaze u prvo dvoznamenkasto vodstvo (12-2), što je napokon razbudilo Puntamičane. Do kraja četvrtine rade seriju 11-2, te se približavaju na samo jedan koš zaostatka (14-13) na isteku prvih 10 minuta susreta.

Zadrani su ponovno bili bolji u otvaranju četvrtine, pa su, ponajviše zahvaljujući dvijema tricama Ahmetbašića, u 4 minute napravili seriju 13-2  i došli do vodstva 27-15.

Pino Grdović: "Kvalitetnija smo momčad i stoga se očekivala naša pobjeda. Imali smo i dobrih i loših dionica, no najbitnije je da smo podigli našu obrambenu igru. Napad još moramo unaprijedit i pripremiti se za sljedeće kolo kada nas dočekuje Cedevita."

Neven Plantak: "Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Nadam se da ste napokon shvatili limite moje momčadi, s obzirom da se 5 napornih utakmica odrazilo na našu igru. Ovaj nas poraz ne može izbaciti iz kolosijeka jer smo izgubili od boljeg protivnika. Ako smo već morali biti ovako uvjerljivo poraženi, drago mi je da je to bilo od Zadra."

Izgleda kako je ponovno bila potrebna serija ubačaja Zadra da bi se Puntamičani razbudili, pa su se sa tri trice (dvije Petani, jedna Mikulić) opet vratili u aktivan rezultat (29-24) samo tri minute pred kraj poluvremena.

Zadrani su do isteka 20. minute pokazali kako su ipak ponešto iskusnija momčad, pa su podigli nivo agresivnosti u obrani i do isteka poluvremena, serijom 6-0, došli do vodstva 35-24.

I treću četvrtinu bolje su otvorili Zadrani, te su u 4 minute izradili seriju 12-3, zahvaljujući raspoloženom Caru i atraktivnom Marčinkoviću, i poveli sa "okruglih" 20 razlike (47-27) po prvi put na utakmici.

Utakmica je u tom trenutku bila definitivno riješena s obzirom da je prednost Zadra otada samo rasla. No, ni to nije snizilo nivo agresije u obrani s obje strane, što je dovelo čak i do situacije da "zaiskri" između Pešuta i Marčinkovića u 28. minuti kod borbe za jednu izgubljenu loptu. 

Furiozna treća četvrtina Zadra završila je rezultatom 26-9, što je značilo da se na 2 minute odmora pred posljednju četvrtinu otišlo rezultatom 61-33 u korist Zadra.

Posjednja četvrtina poslužila je Pinu Grdoviću da u igru uvede i one najmlađe igrače u svome rosteru, koji su bez većih problema utakmicu priveli kraju i pobijedili rezultatom 77-45.

Pobjeda Zadra u potpunosti je zaslužena i izborena boljom i kvalitetnijom igrom tokom čitavih 40 minuta, iako uopće ne sumnjamo kako će Zadru, na uzvratu u Jazinama posao biti itekako otežan...

KK Zadar - KK Borik-Puntamika 77- 45 (14-13, 21-11, 26-9, 16-12)

KK Zadar: Car 19 (6as), Vladović 4, Batur 2, Ahmetbašić 8, Ramljak 2, Dundović, Marčinković 13, Olivari 9, Ivanov 8 (4 uk.l), Brown 10 (12sk), Pelczmann 2, Vlaić 1.

KK Borik-Puntamika: Mikulić 3, Mrkić, Marić 5, Čakarun 1, Pešut 2, Petani 14 (6 sk), Škifić 8, Marin, Krešan, Jurjević 2, Plantak, Šarlija 10


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.