Sport

Košarka, Eurocup

Popović: "Želimo otići do kraja"

Popović:

Popović: Draper je veliki igrač, zasluženi MVP

Svečano je izgledala press konferencija pred Final Four Eurokupa u gradskoj vijećnici Trevisa. Događaj je privukao veliku pažnju medija, a pressicu su uveličali gradonačelnik Trevisa, lokalni regionalni politički lideri, te prvi čovjek Eurolige, Jordi Bertomeu.

U dosta strogoj proceduri trener i po jedan igrač svake momčadi dali su svoj komentar pred polufinale susrete. Aco Petrović je na talijanskom velikom broju prisutnih novinara rekao kako sigurno nitko nije očekivao Cedevitu na Final Fouru te dodao:
"Pokušat ćemo nastaviti istim načinom kojim smo i došli do ovdje, te iznenaditi Uniks, jednog od favorita ovog natjecanja. Možda ne toliko obranom, koliko napadom probat ćemo publici ponuditi košarkaški show."

I naravno, pokušati pobijediti. No, nešto će o tome imati reći i Marko Popović, jedna od zvijezda Uniksa, prvoplasirane momčadi ruskog prvenstva koja želi osvojiti Eurokup i time između ostalog riješiti dileme oko plasmana u Euroligu.
"Prije svega, vrlo sam sretan što je Uniks došao do Final Foura. Eurokupa. To je veliko ostvarenje za našu momčad. Ali želimo otići do kraja", rekao je hrvatski reprezentativac.

"Neće nam biti lako ali možemo to ostvariti. Moramo igrati kao što smo igrali veći dio godine, igrati naš igru i držati se plana jer smo se dobro pripremili za završni turnir. Sve su nam misli usmjere na Cedevitu, da uđemo u finale i dobijemo priliku osvojiti trofej."

Više od toga službenog dijela hrvatskim novinarima nije bilo moguće pričati s Popovićem, tek je na odlasku uspjelo do njega doći pitanje osjeća li neki poseban motiv prema Dontaye Draperu zbog njegovog dobivanja putovnice:
"Nećemo sad tu o tome", rekao je Pop. "Mislim da je veliki igrač jer je proglašen za MVP-a i zaslužio je nagradu. A ja ću ga pokušati nadigrati kao i svakog drugog igrača."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.