Sport

Košarka, NLB liga

NLB liga: Partizan peti put zaredom pobjednik

NLB liga: Partizan peti put zaredom pobjednik

Po peti put zaredom košarkaši Partizana su osvojili naslov najbolje momčadi u regionalnoj NLB ligi. Ove su godine, u finalnom ogledu, pobijedili Union Olimpiju 77-74.

Kako su prošle godine u zagrebačkoj Areni pobijedili Cibonu u finalu, tako su i ovom prilikom do pehara došli na gostujućem parketu. Ljubljančanima nije pomogla niti činjenica da su igrali u svojim Stožicama, pred većinskim svojim navijačima, već su Beograđani od starta preuzeli kontrolu utakmice i praktički vodili od početka do kraja.

Imao je Partizan od kraja treće četvrtine i stalnu prednost iznad šest poena, no manje od minute prije kraja je Union Olimpija uspjela unijeti dramu u meču, pa je Sašo Ožbolt s četiri pogođena slobodna bacanja doveo svoju momčad do 70-72, ali vremena za potpuni preokret nije bilo.

Zanimljivo da su u zadnjoj četvrtini igrači Partizana pogodili samo dva šuta iz igre, a Union Olimpija tek jedan više.

Kod Partizana je Curtis Jerrells bio najbolji igrač sa 20 poena, dok je James Gist dodao 12. Sa 15 poena kod Union Olimpije je najviše ubacio Vlado Ilievski.

U redovima Ljubljančana je 18 minuta na parketu proveo hrvatski košarkaš Damir Markota. Postigao je osam poena uz pet skokova i jednu asistenciju. Pogodio je oba šuta za tri poena, te jednu od četiri lopte za dva poena.

NLB liga, Final Four, finala:

Partizan - Union Olimpija 77-74


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.