Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Zadar traži treću ovosezonsku pobjedu nad Cibonom

Zadar traži treću ovosezonsku pobjedu nad Cibonom

"Forma i dalje u usponu"

Večeras će u 18:30 sati u Krešinom domu po četvrti put ove sezone "koplja ukrstiti" Zadar i Cibona. Zadar je u međusobnim susretima ove sezone bolji, ima dvije pobjede i jedan poraz, a posebno u oči upada gostujuća pobjeda Zadra od prije mjesec dana rezultatom 57-80.

No, trener Grdović neće se dopustiti zavarati tom laganom pobjedom, svjestan je da njegovu momčad večeras očekuje težak posao:

- Svaka utakmica je zasebna i večeras nas sigurno očekuje teži posao nego što je bio u našoj utakmici u Zagrebu. Promijenili su trenera i sasvim sigurno zbili redove, te podijelili odgovornost za rezultatske neuspjehe. Ostaje tek za vidjeti jesu li uspjeli zadržati taj naboj kojeg promjena trenera donosi.

Protivnik dakle zahtijeva maksimalnu ozbiljnost u pristupu unatoč slabim rezultatima u posljednje vrijeme:

- Cibona je, bez obzira na trenutačnu krizu, jedan od najvećih košarkaških klubova. Imaju respektabilan sastav pun hrvatskih reprezentativaca, stoga im moramo prići maksimalno ozbiljno. S obzirom na neke njihove najave, oni u Zadar dolaze po pobjedu, poglavito nakon uvjerljive predstave protiv Borika.

Kao prvi igrač Cibone definitivno figurira Bojan Bogdanović, no on nije jedina opasnost po koš Zadrana:

- Cibona ima niz reprezentativaca. Osim Bogdanovića, tu su još Radošević, Zubčić i Rozić, što ih čini momčadi za sam vrh hrvatske košarke. Njihova trenutna kriza rezultata ne mora značiti da nisu kvalitetna momčad, jer i Zadar je bio u velikoj krizi, pa se sada uspješno iz nje vadimo.

Što onda možemo očekivati od Zadra u večerašnjoj utakmici?

- Mi ćemo igrati isključivo svoju igru. Forma nam je i dalje u usponu, unatoč činjenici da nam Jakov Vladović neće igrati. Sudeći po utakmici sa Zagrebom, naša momčad je kvalitetna i zato možemo računati na pobjedu.

Očigledno je da, s obzirom na ozljedu Dundovića, u centarskoj liniji nedostaje netko tko bi rasteretio Browna i Ivanova koji u prosjeku igraju gotovo po 40 minuta. Mogu li oni nastaviti tim tempom?

- Prema fizičkoj pripremljenosti, oni sasvim sigurno mogu odigrati po 40 minuta. Veće mi probleme zadaje vanjska linija u kojoj imamo skraćenu rotaciju, a osim toga, tu imamo problema i s ozljedama.

Za kraj, trener Grdović uputio je svojevrsni apel, kako novinarima, tako i navijačima, za koje smatra da ne pohode utakmice u Krešinom domu u dovoljnom broju. Do sada je Grdović uvijek bio u izjavama vrlo odmjeren, no ovaj put je "otvorio dušu":

- Zadovoljan sam igračima koje imamo jer oni daju svoj maksimum na svakoj utakmici. Zato zaslužuju poštovanje i novinara i publike, koja nažalost više ne dolazi u velikom broju. Lako je biti uz klub kada se troše veliki novci i kada se pobjeđuje, treba biti uz klub i kad mu ide loše. Mi u klubu smo svi prolaznici, jedino Zadar ostaje i zato se pripadnost klubu nipošto ne smije mijenjati.

Podsjetimo, Zadar je ove sezone već dvaput slavio nad rivalom iz glavnog grada, a obje pobjede potpisao je Pino Grdović. Večeras ćemo saznati hoće li mu i treća biti - sreća.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.