Sport

Nogometni mercato

Le Mans mora isplatiti milijun i pol kuna na račun Hajduka

Le Mans mora isplatiti milijun i pol kuna na račun Hajduka

'Bijeli' su za Ivana Strinića u startu tražili 2 i pol milijuna kuna, no arbitražni sud je presudio da Le Mans mora platiti nešto manji iznos, oko milijun i pol kuna

Francuski nogomentni klub Le Mans dužan je Hajduku isplatiti milijun i pol kuna odštete za transfer Ivana Strinića, koji je u francuski klub iz Hajduka prešao prije pet godina. Pravomoćna je to presuda arbitražnog suda u Lausanne i Le Mans više nema pravo žalbe., doznaju 24 sata.

Podsjetimo, nekadašnji junior Hajduka Ivan Strinić otišao je bez suglasnosti kluba u francuski klub i Hajduku je pripadala naknada za razvoj za mladog igrača prema propisima Uefe što je Le Mans sporio. 'Bijeli' su u startu tražili 2 i pol milijuna kuna, no arbitražni sud je presudio da Francuzi moraju platiti nešto manji iznos, a Splićani su i time jako zadovoljni.

Strinić se iz Le Mansa vratio u Hrvatsku, i zaigrao za Hrvatski dragovoljac, a potom se vratio u Hajduk, iz kojeg je ove zime otišao u ukrajinski Dnipro.

Ovome treba dodati još jedan sudski spor, 'slučaj Srna', u kome je Neretva iz Metkovića od 'bijelih' potraživala 1,7 milijuna kuna, na ime postotka od transfera Srne u Šahtar. No, pravna služba i tu je izborila pozitivan ishod na vrnovnom sudu i sačuvala novac u 'bijeloj' blagajni.

Svota od milijun i pol kuna od Le Mansa, i 1,7 ušteđenih od Srne, osigurava dobar početak nove uprave Hajduka, koja će s tim novcem zasigurno pokrpati rupe u proračunu...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.