Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Nezaustavljivi Batur odveo Zadrane do pobjede nad Alkarom

Nezaustavljivi Batur odveo Zadrane do pobjede nad Alkarom

Nešto teže od očekivanog su košarkaši Zadra večeras upisali pobjedu nad sinjskim Alkarom. Predvođeni briljantnim Ivanom Baturom koji je večeras postigao 29 koševa, te u potpunosti osvojio malobrojnu publiku u Krešinom domu, upisali su Zadrani pobjedu 76-61.

Gosti su puno bolje otvorili susret, pa su tako nakon dvije uzastopne trice Modrića i Ercega u 4. minuti poveli rezultatom 4-10. Nekoliko dobrih reakcija Batura, te trica Marčinkovića donijele su izjednačenje Zadru u 7. minuti pri rezultatu 15-15.

Nisu se Alkari dali zastrašiti serijom Zadra, pa su se ekspresno vratili u prednost, koju su sačuvali sve do kraja prve četvrtine kada je semafor pokazivao 20-22.

Minijature Batura i Browna početkom druge četvrtine bile su dovoljne za seriju Zadra 11-2 i prelazak u prvo vodstvo na susretu. Serija se zaustavila pri rezultatu 31-24, na što je trener gostiju pozvao minutu odmora.

Još jedna trica Batura dovela je Zadrane u prvo dvoznamenkasto vodstvo (34-24), koje su lakoćom održavali do kraja poluvremena, koje je završilo rezultatom 43-33.

Ivan Batur je definitivno bio "lokomotiva" koja je vukla Zadrane kroz prvo poluvrijeme sve do prelaska u vodstvo. U 15 minuta, koliko je proveo na parketu tokom prvog poluvremena, postigao je 14 koševa uz samo dva promašaja iz igre, te je stigao i ukrasti dvije lopte.

I drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti. Serijom 2-7 smanjili su rezultat na 45-40 u 23. minuti, na što je Pino Grdović odgovorio vraćanjem Ivana Batura u igru. Njegovih 8 poena, uz polaganje Cara i tricu Ahmetbašića, Zadrane su ponovno vratili u dvoznamenkasto vodstvo (59-47). Do kraja četvrtine još je Marčinković pogodio 2 slobodna bacanja za ukupni rezultat 61-47 nakon 30 minuta igre.

"Igrali smo onoliko koliko smo trebali"

Pino Grdović: "Čestitam dragom kolegi Poljaku na dobro pruženom otporu. Mi smo ipak kvalitetnija momčad i igrali smo točno onoliko koliko smo morali kako bi utakmicu priveli kraju. Imamo problema s ozljedama, što se i osjetilo u našoj igri, ali dobili smo upravo ono što smo htjeli i sad se okrećemo pripremama za utakmice koje slijede. Čestitam i grupici sinjskih Maligana koji su lijepo bodrili svoje košarkaše, bez ijednog ekscesa."

Boris Poljak: "Zaslužena pobjeda bolje momčadi! Stigao nas je umor jer mi nismo navikli igrati tempom od dvije utakmice tjedno. Batur nas je poprilično "izneredio", ali mislim da smo ipak dobro odgovorili Zadru unatoč činjenici da nam nedostaju čak 4 igrača. Emotivno sam jako vezan uz Zadar i želim mu sve najbolje u doigravanju."

Otvaranje posljednje četvrtine u potpunosti je pripalo večeras iznimno raspoloženom Ivanu Baturu. U samo dvije minute postigao je 6 poena, a "okrunio" ih je zakucavanjem iz kontre za vodstvo Zadra 67-49. Bio je to Baturov 29. koš, a na toj brojci se i zaustavio s obzirom da ga je trener Grdović izvadio iz igre kako bio dobio zasluženi pljesak malobrojne publike.

Nekoliko trenutaka kasnije, Car je pogodio tricu za večeras rekordno vodstvo Zadra 74-53, što je značilo da je pitanje pobjednika u potpunosti razriješeno. Uslijedilo je lagano opuštanje Zadrana, pa je susret završen rezultatom 77-61 u korist domaćina.

Suprotno najavama, trener Grdović nije dao prigodu Jakovu Vladoviću, a uz to je ponovno ogromnu minutažu povjerio Brownu, Ivanovu i Caru.

Napomenimo i kako je za dašak košarkaške atmosfere u Krešinom domu najviše zaslužna mala skupina sinjskih Maligana, koji su od prve do posljednje minute glasno i vrlo korektno bodrili svoje košarkaše.

KK Zadar - KK Alkar 76-61 (20-22, 23-11, 18-14, 15-14)

KK Zadar: Car 11, Vladović, Batur 29, Ahmetbašić 5, Ramljak, Dundović, Marčinković 15, Olivari, Ivanov 4, Brown 12, Pelczmann, Vlaić.

KK Alkar: Blajić 16, Bilobrk, Modrić 8, Erceg 8, Delaš 6, Radić 9, Primorac 2, Perić, Marić 4, Ćurković 6, Župić 2, Bilobrk.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.