Sport

Košarka, A1 liga za prvaka

Batur: Ima dana kad vam sve ide od ruke

Batur: Ima dana kad vam sve ide od ruke

Rezultatom 76-61 su sinoć košarkaši Zadra porazili svoje goste iz Sinja. Alkar se na terenu držao dobro sve do trenutka kada je proradio Ivan Batur, te u potpunosti "izneredio" obranu gostiju.

Batur je odigrao sinoć svoju statistički najbolju utakmicu otkako se priključio seniorima Zadra. 29 koševa, uz ukupni šut iz igre 81%, na što je nadodao 4 osvojene lopte i 2 skoka, bez ijedne izgubljene lopte, bilo je dovoljno za ukupni indeksni poen 31. Zaista impresivno.

No Batur je i nakon takve partije ostao skroman, te je svoju sjajnu izvedbu pripisao prvenstveno svojim suigračima:

- Ima takvih dana kad vam sve ulazi, a moji suigrači su primijetili da sam raspoložen, tako da se podosta napada odigralo na mene.

Alkar je u utakmicu ušao nešto bolje negoli domaćin Zadar i sve do samog početka druge četvrtine održavao svoju prednost. Tada se u redovima Zadra ukazao Ivan Batur i nagovijestio svoju sjajnu večer:

- U utakmicu smo ušli kao izraziti favoriti, što smo na kraju rezultatom i opravdali. Možda smo nešto opuštenije ušli u utakmicu, no do poluvremena smo sve okrenuli u našu korist i održavali prednost do samog kraja. Došlo je do malog opuštanja i na samom kraju, ali tada je pitanje pobjednika već bilo riješeno.

Sudeći po večerašnjoj izvedbi, zdravstveni problemi koji su se vezivali za mladog zadarskog šutera su u potpunosti stvar prošlosti:

- Istina, nije bilo nekakvih velikih zdravstvenih problema, ali danas su sve te sitnice daleko iza mene - za kraj će optimistično junak sinoćnje pobjede.

Zanemarimo li na trenutak veličanstvenu pobjedu pomlađenog Zadra nad Cedevitom u finalu Kupa Krešimira Ćosića, sinoćnja partija svakako je bila najupečatljivija i najzrelija za mladog, 203 cm visokog šutera Zadra. Dobra je to vijest za trenera Pina Grdovića s obzirom da mu se gotovo preko noći proširio raspon napadačkih opcija, što je do nedavno bila kritična točka njegove momčadi...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.