Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Batur: "U nastavku smo svojim iskustvom prelomili utakmicu"

Batur:

Dobru i kvalitetnu utakmicu odigrali su sinoć košarkaši Borika i Zadra u Jazinama. Gradski derbi opravdao je očekivanja i gledatelji koji su prisustvovali utakmici, bez obzira za koju momčad navijali, mogli su poći zadovoljni iz Jazina.

"Domaćin" Borik očito je u ovu utakmicu ušao puno ozbiljnije nego momčad Zadra. Zasigurno je kod momčadi trenera Plantaka bio velik motiv da se revanširaju za neugodan poraz u prošlom srazu ovih dviju momčadi u Krešinom domu.

No sve to i velika borbenost tijekom cijelog susreta nije im pomoglo da izbjegnu poraz od svog starijeg i kvalitetnijeg "brata". Zadar na krilima fenomenalnog Marka Cara u drugom poluvremenu se trgnuo i uz zapaženu rolu Batura i Ivanova došao do pobjede. Upitali smo za osvrt na utakmicu mladog Batura:

- Dosta teška utakmica, znali smo da je Borik kvalitetna momčad i posebno neugodna tu u Jazinama. Međutim trebala nam je ova pobjeda radi što boljeg plasmana na kraju regularnog dijela prvenstva. Imali smo nekih problema u prvom poluvremenu, no u nastavku smo svojim iskustvom preuzeli kontrolu utakmice i smireno odigrali do kraja.

Ive Ivanov odigrao je također dobru utakmicu, 15 koševa i 10 skokova za njegov velik doprinos pobjedi: 

 -  Loše smo odigrali prvo poluvrijeme, puno smo srljali  i dopustili smo previše napadačkih skokova Boriku. U nastavku smo odigrali muški, dostigli jako brzo zaostatak koji smo imali na poluvremenu i pomalo svojim iskustvom priveli utakmicu prema kraju u našu korist - kazao je Ivanov.

U redovima momčadi Borika poslije utakmice nije bilo previše razočaranosti, svjesni su momci trenera Plantaka da su pružili svoj maksimum u ovoj utakmici i da zaslužuju respekt zbog dosadašnjih rezultata i pružene igre, pogotovo doma protiv NLB-ligaša.

Kapetan Marino Jurjević:

- Dali smo sve od sebe ali eto falilo je malo snage i koncentracije, počeli smo gubiti neke lopte što su oni naravno kaznili i zasluženo pobijedili.

U najavi utakmice spominjali ste kako je za pobjedu  potrebno zaustaviti Marka Cara ?

- Znamo svi da je on njihov najbolji igrač, dali smo sve od sebe međutim mislim da nam je ponestalo malo snage jer ovo je naporan ritam igranja utakmica i njihova kvaliteta je na kraju došla do izražaja.

Jeste li zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone, imate još dvije utakmice do kraja?

- Pa jesmo zadovoljni smo, pružamo svoj maksimum na svakoj utakmici i želimo pobijediti u preostale dvije utakmice i tako završiti ovu uspješnu sezonu - zaključio je kapetan Puntamike.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.