Sport

Nogometni mercato

Službeno: Kraft potpisao za Herthu

Službeno: Kraft potpisao za Herthu

Dojučerašnji vratar minhenskog Bayerna Thomas Kraft (23) novi je čuvar mreže berlinske Herthe. U redove povratnika u elitni razred njemačkog nogometa dolazi bez odštete, a potpisao je četverogodišnju suradnju.

- Vrlo smo sretni što smo uspjeli dovesti Thomasa. Kada imate priliku dovesti igrača njegovog kalibra bez odštete bilo bi neinteligentno to iskoristiti. On je vratar velikog potencijala i sposobnosti. Zato smo posebno zadovoljni što će karijeru nastaviti u Herthi - rekao je sportski direktor Herthe Michael Preetz.

- Hertha je za mene veliki izazov. Sportski direktor Preetz i trener Markus Babbel uvjerili su me u svoju viziju i sretan sam što sam potpisao. Entuzijazam koji vlada u klubu jedan je od razloga što sam potpisao na četiri godine - izjavio je Kraft, kojeg je bivši trener Bayerna Louis van Gaal ove sezone nakratko, nakon zimske stanke, promovirao u prvu vratarsku opciju bavarskog kluba. No, kasnije je broj ponovo preuzeo Jörg Butt, pa je Kraft odlučio raskinuti ugovor i priliku potražiti u drugom klubu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.