Sport

Košarka, A1 Liga za prvaka

Batur i Marčinković srušili oslabljenu Cedevitu

Batur i Marčinković srušili oslabljenu Cedevitu

Ispostavilo se kako je Batur po drugi put ove sezone bio koban po košarkaše Cedevite, s obzirom da je Zadar slavio u polufinalu Kupa Kreše Ćosića nad istim protivnikom pogotkom Batura u posljednjoj sekundi utakmice

Cedevita je u Zadar stigla oslabljena neigranjem trojice ključnih igrača (Wright, Edwards i Vukušić) i kao takva nije mogla učiniti ništa više od časnog poraza 88-80. Ivan Batur bio je taj koji je presudio Cedeviti sa 14 koševa u posljednjoj četvrtini, iako u prethodne tri četvrtine nije postigao niti koša!

Aco Petrović započeo je utakmicu bez klasičnog centra, što je Brandonu Brownu bio znak da će se igra Zadra bazirati na njemu. U prvoj četvrtini postigao je čak 11 koševa, no ni to nije bilo dovoljno da se Zadar rezultatski "odlijepi", s obzirom da je prva četvrtina završila rezultatom 23-21 u korist domaćina.

"Brownu kapa dolje!"


Pino Grdović: "Iskoristili smo naš voljni momenat i činjenicu da su Cedeviti nedostajali neki bitni igrači. Imali smo čak 11 skokova više i bacali smo se na svaku loptu, što je susret presudilo u našu korist. Ovim se putem još jednom zahvaljujem Brandonu Brownu koji je igrao unatoč otečenom zglobu. Igrao je na svoju vlastitu odgovornost i pošteno se borio za svoj klub. Nemam riječi kojima bih mu izrazio zahvalnost!"

Aco Petrović: "Čestitam Zadru i kolegi Grdoviću na zasluženoj pobjedi. Zadar je bio bolji, čemu svjedoči i njihovih 11 skokova viška. Mi smo malo pali u formi otkako smo osigurali "jedinicu", što nije nimalo čudno s obzirom da smo u sezoni odigrali preko 60 utakmica, a i nedostajala su mi tri vrlo bitna igrača, Wright, Vukušić i Edwards, a bez barem jednog od njih, u Zadru nismo mogli puno tražiti."

Polaganje i trica Marka Cara, te još jedna trica Pavla Marčinkovića, uz jedno pogođeno slobodno bacanje Andrije Žižića, zaokružili su seriju Zadra 8-1 u prvih minutu i pol igre u drugoj četvrtini, što je Acu Petrovića natjeralo na minutu odmora pri rezultatu 31-22 u korist Zadra.

Narednih pet minuta igre, strijelci su bili uspješni s obje strane terena, a tada su Zadrani izradili mini seriju 5-0, zahvaljujući Marčinkoviću i Ivanovu, te su po prvi put poveli s dvoznamenkastom razlikom (40-29). Košarkaši Zadra bili su dovoljno pribrani do kraja poluvremena, pa su svoju prednost još dodatno povećali na 47-34 nakon 20 minuta igre.

Kad je tokom druge četvrtine i ulaska Andrije Žižića u igru Brown malo zakazao, konce igre Zadra u svoje ruke su preuzeli Marko Car i Pavle Marčinković, koji su postigli 16, odnosno 12 koševa u prvih 20 minuta igre.

Košarkaški siromašna treća četvrtina tek je poslužila Cedeviti da, ponajviše zahvaljujući Rudežu, smanji rezultatski zaostatak za pola koša. Nakon pomalo uspavljujuće treće četvrtine, na semaforu je svijetlilo 63-51 u korist Zadra. 

Ivan Batur prvih je 30 minuta bio u poprilično samozatajnom izdanju, no kad je sredinom posljednje četvrtine Cedevita opasno zaprijetila, mladi se šuter Zadra potpuno razbudio. Koš i dodatno slobodno bacanje, te tri trice u nizu je pogodio Batur i na taj način doveo svoju momčad u dosta komotnu situaciju tri minute pred kraj susreta, kada je rezultat bio 81-69 u korist Zadra. 

Iako je Dontaye Draper bio u goropadnom izdanju (pogodio čak pet trica u posljednjoj četvrtini), Batur mu je izvanredno parirao, te je s još jednim polaganjem uveo Zadrane u "mirne vode" u posljednjoj minuti susreta. 

Susret je okončan pobjedom Zadra 88-80, a kao najupečatljiviji detalj ostati će upamćen dvoboj Batura i Draper u posljednjoj četvrtini, u kojoj je Batur postigao 14, a Draper 15 koševa. Ispostavilo se kako je Batur po drugi put ove sezone bio koban po košarkaše Cedevite, s obzirom da je Zadar slavio u polufinalu Kupa Kreše Ćosića nad istim protivnikom pogotkom Batura u posljednjoj sekundi utakmice.

Najefikasniji igrač u momčadi Zadra bio je Pavle Marčinković sa 24 koša, čemu je nadodao još 7 skokova. Brown je postigao 22, no apsolutni junak bio je Ivan Batur.

KK Zadar - KK Cedevita 88-80 (23-21, 24-13, 16-17, 25-29)

KK Zadar: Car 17 (7sk, 8 as), Vladović, Batur 14, Ahmetbašić, Dundović, Marčinković 24 (7sk), Olivari, Ivanov 11 (9sk), Brown 22 (8sk), Pelczmann, Vlaić, Jurlina.

KK Cedevita: Draper 23, Žižić 3, Krstić, Troha, Rudež 13, Petrović 4, Princ 7, Butorac 7, Baždarić 16, Kovačević 7.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.