Sport

Nogomet, Premiership

FA optužio Fergusona zbog hvaljenja suca?!

FA optužio Fergusona zbog hvaljenja suca?!

Engleski nogometni savez (FA) otvorio je u petak novu istragu protiv menadžera Manchester Uniteda Alexa Fergusona. Opet su sporni njegovi komentari o suđenju.

Situacija je, međutim, sada potpuno drugačija svima ranijima. Ferguson je dosad kažnjavan zbog negativnih kritika upućenih prema sucima, a sada je pod istragom jer je suca Howarda Webba nazvao najboljim u državi?!

U pravilima FA-a, naime, stoji da menadžeri uoči utakmica ne smiju davati komentare na račun sudaca, neovisno o tome bili oni negativni ili pozitivni.

"Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je optužen zbog nedoličnog ponašanja. Optužba se odnosi na komentare u medijima o sucu Howardu Webbu. Ferguson ima rok do 16. svibnja u 16 sati da odgovori na optužbu", stoji u priopćenju FA-a.

Škotski je stručnjak spornu izjavu dao prije utakmice protiv Chelseaja na Old Traffordu, prošli vikend u 36. kolu Premiershipa. Na pitanje novinara osjeća li olakšanje što će utakmicu voditi sudac koji je lani sudio finale Svjetskog prvenstva, Ferguson je odgovorio:

- On je definitivno najbolji sudac u zemlji, u to nema sumnje. Mislim da smo dobili najboljeg suca.

Podsjetimo, Ferguson je ranije ove godine bio suspendiran na pet utakmica jer je nakon poraza od Chelseaja na Stamford Bridgeu izjavio da se bojao najgoreg kad je čuo da će suditi Martin Atkinson.

U cijelu se priču šaljivim komentarom uključio i menadžer Arsenala Arsene Wenger.

- Valjda u FA-u nisu navikli da Ferguson priča pozitivno o sucima. Bio je to šok za njih, pa su ga odlučili optužiti - rekao je Francuz, a potom ozbiljnije dodao:

- Ne djeluje mi Fergusonov prekršaj ozbiljno. Ne bih ga optužio zbog toga.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.